Patriotismen vokser – eller er det dumheden?

Regeringen har sørget for en ny flagdag, ny veteranpolitik og nye mindetavler for at ære de danske soldater. Men også i den almene befolkning vokser opbakningen og patriotismen, feks. i form af “soldatersløjfer”.. Det skriver metroXpress onsdag 24 november 2010.

Men hvorfor skal Danmark pludselig til på god Amerikansk vis at fyldes med patrioter der hylder flaget, og en række, statsligt introducerede symboler?

Set i min optik, er det vi oplever i praksis en introduktion til en (på Dansk grund) ny samfundslogik, der allerede med stor succes har gået sin sejrsgang i USA.

Tanken er at skabe fælles fodslag i befolkningen igennem brug af forskellige symboler og virkemidler, typisk skabt af staten, eller dennes institutioner. Formålet er at skabe polarisering i befolkningen forstået på den måde at du enten tilslutter dig “flaget” og dem som “kæmper” for det og dets symboler, eller også gør du ikke og så indtager du jo automatisk en “antinational” / ikke patriotisk position.

På den måde skaber man (som altid over længere tid) et samfund hvor der ikke er noget reelt valg, eller mellempositioner / gråtoner. Enten følger du staten, dens ideologier, symboler og valgte krige i tykt og tyndt, eller også er du uden for “fællesskabet”, og implicit – på næste niveau af udviklingen – en potentiel fjende af dette. (F.eks. anti amerikansk, u-dansk osv.)

Alle disse ting, inklusiv regeringens nylige tilladelser til US ifht. overvågning af vores kreditkort / bevægelsesmønstre og vores dna registre – er forløbere for Den ny verdensorden, som skal samle de fire globale unioner, til en.

Bemærk i denne sammenhæng også tidens trend med danske beslutninger, der overskrives af EU beslutninger. Dette er endnu en træningsøvelse af folkets bevidsthed, (læg mærke til at alle større forandringer de sidste 25 år har startet med at vi “cues” til noget; et problem og dets “løsning” over længere tid, før loven, eller første del af den, til sidst reelt præsenteres / krigen iværksættes mv.) som vi kommer til at se stadig oftere, indtil at det er klart for alle hvor begrænset beslutningskraft det tidl. danske folketing reelt har.
Ellere rettere indtil lektionen er lært: EU bestemmer nu, ikke nationalstaten.

Husk at allerede i dag er 70% af al ny lovgivning i Danmark, oversatte dekreter fra EU, hvor der iøvrigt sidder en præsident som aldrig er blevet valgt af noget folk.

Velkommen til fremtiden. Og husk nu at vi selv har skabt den igennem årtiers folkelig apati og fornægtelse af de små skridts politiks kollosale samlede forandringer.

Og nej, jeg er ikke bitter, men jeg er målrettet: Min stemme kan tie og således samtykke, eller den kan lyde og gøre sit for at skabe perspektiv og overblik ifht. den gradvise skabelse af stadigt mere centraliserede psudodemokratier med real-facistisk indhold. Jeg vil til enhver tid gøre det sidste, og håber du med tiden vil vælge det samme – af egen fri vilje.

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Mod, Mundbind og Mediemagt

2 kommentarer

 1. Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither. – Benjamin Franklin

 2. Skønne pointer og skarpe observationer!

  Jeg har en svaghed for science fiction. Og især dem der handler om den nære fremtid er altid sjove at se. Rumrejse år 2010 for eksempel. Så sidder jeg der og grine i skæget over hvor de tog fejl dengang de blev skrevet/lavet.
  Men mit smil stivner når jeg kommer i tanke om Orwells 1984. Og jo mere jeg tænker over det så er vi næsten så tæt på at være der, som vi kan være. En fjern krigsfront ude. Og intens paranoia hjemme i kampen mod en usynlig fjende.
  V for Ventetta, som ovenstående billed kommer fra, er en moderne version kogt over samme tema. Og ironisk nok er det Wiliam Hurt der spiller den gale præsident i V, også spiller med i filmversionen af 1984, som den slidte antihelt.
  Mest på grund af timingen er V for Vendetta en vigtig film!
  Jeg ved det godt. Både her og på min egen blog prædiker jeg nok for de omvendte. Men det er vel bedre end at tie??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *