Om Dan Johannesson

Dan Johannesson, 46 år.
Uddannet Cand.mag. i Medievidenskab i 2011, B.A. i Medievidenskab m. tilvalg i Organisatorisk Kommunikation, samt Multimedie Designer

Inspireret til dels af sin uddannelse, hvor Johannesson skrev kandidatspeciale i propaganda og massemanipulation, under “The War on Terror”, og til dels af sin opvækst med både traumer og spiritualitet som hinandens modstykker, har forfatteren sat sig på en vanskelig opgave: At skrive en trilogi om virkeligheden bag virkeligheden.

“Mit eget liv har vist mig så mange facetter af det at eksistere. Fra det mest tragiske menneskelivet rummer, som store personlige tab, total magtesløshed og menneskelig resignation, til øjeblikke af dyb klarhed og utrolig skønhed.

Min rejse, har i den forbindelse meget handlet om undersøgelsen af livets store og ofte oversete spørgsmål.
Jeg er ikke kun optaget af det klassiske spørgsmål, om hvorfor mennesket overhovedet eksisterer, men lige så optaget af de strukturer og dynamikker som er inden i os og omkring os. Af samspillet mellem ånd og bevidsthed på de indre planer, og af kampen mellem frygt og menneskelig forvandling på de ydre planer. Jeg føler mig lidt som en satellit, der observerer, danner synteser og skaber nye, af og til overraskende billeder, af hvordan spillet bag verdens indre og ydre kulisser, ser ud til at foregå. I hvert fald set fra denne satellits position.”

I sin Science Fiction trilogi “Virkeligheden Bag Virkeligheden”, hvoraf første del “Glasplaneten” netop er udkommet, kan man nu opleve de første blip fra forfatterens farverige og action mættede univers.

“Jeg er meget spændt på dette projekt” tilføjer forfatteren.
“Min ambition med den første bog, var at skrive en virkelig spændende og fangende roman, hvor skæbner, fra to forskellige planeter, mødes og udvikler hinanden, på trods af deres mange forskelligheder. Tager man spadestikket dybere, er det også en bog der fortæller om politisk og menneskelig korruption, egoets rolle i denne korruption, og om to af universets mest helende kræfter, kærligheden og tilgivelsen.
Og kigger man ud på verden af i dag, tror jeg ikke timingen kunne være bedre.”

Om de kommende to bøger i serien, vil forfatteren endnu ikke afsløre for meget, men tilføjer blot kryptisk “Hvis de lykkedes lige så godt som Glasplaneten, bliver rejsen bag livets kulisser, fortsat, indtil at en større forståelse af vores verdens indre og ydre drivkræfter bliver tydelig, igennem den fiktive fortælling, om de fredløse menneskers liv, på hionernes fantastiske natplanet ‐ Glasplaneten