Når billeder skaber verdener

Billeder er en gave til forfatteren og forfatterspiren. Deres fantastiske verdener, stemninger og vilde ideer stimulerer fantasien og kan være springbræt til det at skrive en vellykket roman. Hemmeligheden er at give slip på forbeholdene og sende den sunde fornuft på midlertidigt ferieophold.

Det er forskelligt hvor fantasifuld man går og føler sig. Både fra dag til dag, og i det hele taget. Men de fleste har nok før eller siden prøvet at føle sig midlertidig trukket ind i fantasiens univers af et billede.

De skræmmende, smukke, dystre og syrrealistiske kunstværker taler til os og inviterer os, når de er bedst, på en eventyrlig rejse ind i vores fantasis kringelkroge. Hvem er f.eks. den vanvittige helvedeskriger herover? Hvor er han på vej hen og hvad vil der ske i hans verden hvis han vinder slaget?

For mig er det den slags spørgsmål, som kan være med til at sætte en hel ny bog, en helt ny historie igang.
Drømmer man om at skrive en god skønlitterær roman, kan billederne være et fantastisk sted at hente inspirration.
Det at sætte sig i en figurs sted, eller forestille sig hvordan det må være at opholde sig netop det sted, eller i det´landskab tænder for fantasien og får ideerne til at begynde at boble og simre.
Har man adgang til internettet, kan man stimulere sin fantasi yderligere ved at lytte til en af de mange netradioer. F.eks. er Trance musik sammen med fantasifulde billeder en fantastisk stemningsskaber.

Leder du efter inspirration til at skrive din første eller næste roman kan jeg klart anbefale at lukke sanserne op for denne type inspirration. I virkeligheden handler det, ihvertfald for mig, om at turde give slip på al “fornuften”. Den skal du nok få brug for igen senere – til gennemskrivningen. Både første, anden og tredje gang. Men lige midt i processen. Lige der hvor hjernevindingerne slår gnister og din helt for første gang forsøger at drikke dragens blod eller overvinde mattematiklærens ydmygelser, lige der skal du turde give helt slip. Lade fornuftens stemme vige og billedskaberens farvestrålende, stemningmættede ord flyde frit.

Hvor er dette vingede væsen på vej hen? Hvorfor jages han? Og hvorfor står borgen i baggrunden i flammer? Er dette overhovedet hans egen verden, eller er han krydset over fra helt andre riger? Jeg elsker dette billede for dets måde at ligge op til en hel fortælling. Måske endda en hel roman.

Brug internettet. Søg under ord som ‘Fantasy’,´ ‘Sci Fi’ eller ‘Fantasy Art´ Og vær så ikke bange for at lege med  – før eller siden bliver du trukket så  meget ind i et billedes univers, at du ikke at kan give slip igen før hele historien er skrevet.
God fortællelyst!

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Elitens Mareridt 2: Menneskelig Fantasi og Evnen Til Selvstændig Tænkning

Elitens Mareridt 2: Menneskelig Fantasi og Evnen Til Selvstændig Tænkning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *