Klimaet er vores – ikke Politikernes

Endnu et forgæves klimatopmøde er under opsejling, og igen står det klart at viljen til reel forandring ikke findes hos vores politikere og statsapparater. Men hvad nu hvis det slet ikke er hos dem at viljen skal findes?

Det er med klimaforhandlingerne, som med vores døende demokrati, indskrænkede civile rettigheder og kvælende mediehysteriske overvågningssamfund: Den ægte forandring kommer ikke, og vil aldrig komme, fra politikerne.
Det politiske system er ikke gearet til forandring, men til grundliggende opretholdelse af det økonomisk baserede vækstparadigme – af status quo.

Justeringer foretages primært for at imødekomme globaliseringsprocessens behov, og målet hermed er, som det kan konstateres ved simpel iagtagelse, at skabe en verden med stadig mere centraliserde magtinstitutioner, gemt bag et kollosalt, evigt afledende, slør af medieflimer, ekspertudsagn og fratagelse af individets følelse af at kunne påvirke sit eget samfund.

Ønsker vi vitterlig ændringer, må vi forstå at vi kan få dem. Hver og en. Men det kræver at vi dybest set forlader tanken om at det skal ske igennem lovgivning og politikere.  De mennesker der er tilknyttet disse instanser er så dybt absorberet i spillet at de ikke hverken kan, eller vil, se de mønstre og sammenhænge jeg her har nævnt.

Det som skal sættes i stedet for er ikke anarki, men personlig vilje til forandring.

Vi kan opbygge andelsforeninger som kan indkøbe solceller, eller andre alternative forsyningskilder til lavere pris, end hvis vi skulle være alene om det. På den måde kan vi starte med at løsne os fra afhængigheden af energiselskaberne og indføre 100% bæredygtig energi uden om statsmagt, olieselskaber og lovgivere.

Vi kan udvælge en håndfuld dygtige landmænd, som brænder for at lave kvalitet, og købe vores ubehandlede fødevarer der direkte, uden om fordyrende mellemled.

Vi kan lave indkøbsforeninger som ikke tænker i profit, men som i stedet bestiller store mængder el og hybridbiler hjem, direkte fra fabrikken, så vi kan få dem langt billigere. De kan så hente deres strøm fra vores nye elsystem osv. Det er ikke utopi, men simple 100% mulige og konkrete viljeshandlinger.

Vi kan i det hele taget gøre rigtig meget, hvis vi beslutter os for at tage magten over det at være menneske og borger tilbage.

Vend magtesløsheden ryggen, og lad os så ikke vente mere på beslutningstagere som alligevel for længst har glemt hvem de arbejder for.

Vi kan, hvis vi ønsker det,  simpelthen lave forandringerne selv – en af gangen.

OBS: Hvis du kan lide mine videoblogs, artikler, musik eller bøger og gerne vil støtte mit fortsatte virke, kan du nu gøre dette med et lille fast beløb om måneden, som du selv definerer. Ligesom du jo også støtter aviser du abonnerer på osv, kan du således hjælpe mig med mit virke. Ønsker du at blive min Patreon kan du gøre det lige her. Tak for din hjælp og støtte. Kh. Dan
DEL PÅ FACEBOOK:
Share on Facebook
Facebook
0

Om Dan Johannesson

Check også

Dansk Influencer: Kampen For Frihed Har Aldrig Været Vigtigere End Lige Nu

Tekst Af Rikke Hauge: Hvis bare folk forstod, at vi er i krig og hvem, …

2 kommentarer

  1. LIge præcis! – dejligt at der er nogen der har fattet det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *