Dukkefolket – Danmarkshistorie anno 2012

Vi nærmer os tiden hvor propagandafabrikken, de danske mainstreammedier, vil komme med de vanlige opsummerende skåltaler, vurderinger, torskekåringer og løftede pegefingre over året der gik, og det som er lige om hjørnet. Mest sandsynligt vil du høre at det var et reform år, der vil blive talt om krisen og dens mulige udfald, og de mest åbenlyse skandaler vil igen blive udstillet, med serpentiner og billig boblevand til at skylle ned med. Hvad du ikke vil høre om er den stille resignation af den danske folkesjæl, at dit land stort set ikke længere findes som demokratisk stat, og at et kæmpe stort bur af centralisering er ved at være bygget færdigt, og låsen i den allernærmeste fremtid vil sige “klik” – permanent.

Men hvad er det egentlig der er sket, hvis vi skærer igennem fedtet og ind til benet af 2012? Dit land er blevet gennem – reformeret. Jeg vil ikke liste alt sammen op, så som arbejdsløse, a-kassemodtagere, flexjobbere, arbejdsmarkedet som helhed, folkeskolen osv. Det skal medierne som sagt nok stå for. Det som i min optik særligt er blevet gennemreformeret stikker dybere end som så. Det er den danske folkesjæl. I sit inderste har den oprindeligt stået for næstekærlighed, balanceret brug og fordeling af økonomiske og naturlige resurser, stræben efter miljøhensyn, real-demokrati hvor politikerne skulle tjene folket osv.

Men noget har ændret sig i vores inderstes dna. Noget dybt og afgørende. Og det er ikke kun sket i 2012, men har været en fortløbende proces, der startede allerede tilbage i 2001. Et eller andet sted har vi tilladt angst og frygt at æde os op. Og ja, jeg tænker selvfølgelig på 9/11, The War on Terror, The Anthrax Scare, N1H1 og alle de andre frygtmedierende, nøje orkestrerede propagandakampagner. (Helt sjovt at blive mindet om blot et mindre udpluk ikke?)

Vi købte propagandaen dengang, og vi køber den stadigvæk. Jeg vil derfor, i denne artikel, forsøge at gøre dig klart præcis hvad det er der sker, igen og igen og igen og igen og igen og igen og igen!! Fordi at de fleste mennesker simpelthen ikke er trænet til at se større sammenhænge, hverken gennem uddannelse, eller via de evigt enkeltsagsorienterede medier – kan følgende fortsætte, år ind og år ud, og igen og igen, for at være ærlig – tage dig så godt og grundigt, dybt i røven at du ikke alene voldtages fra A-Z, men også tror at du skal sige tak bagefter.

Metoden er og bliver: FRYGT STYRING. Du er DUKKEN – og dine tråde er FRYGT. Dukkeføreren som med frygten slasker dig rundt i manegen er de konglomerater og enkeltpersoner der har opkøbt vores allesammens egentlige styringsorganer EU / US.

Har du aldrig lagt mærke til at hver gang en frygt kampagne stopper, starter der en ny op? ENDELØST, altid, i perfekt orkestreret rækkefølge. The War On Terror Ebber ud.. (Mor gider ikke se den film mere, og det ved propaganda apparatet, og alle kampagner lukkes eller nedtones derfor midlertidigt, når de mister slagkraft.) – men altså The War on Terror ebber ud, og voila – RIGHT on CUE indledes den økonomiske krise, den ene “globale krise” fades ud, imens den næste “globale krise”, samtidigt, i perfekt symmetri, fades ind.

“Du bliver en lydig og tankeløs slave. Som Neo i matrix, med den forskel at du ikke spiser den røde pille, men gladeligt sluger den blå. Så løgnen, der er overalt omkring dig, kan fortsætte sin destruktive og menneskefjendske buldren over kontinenterne, og langt ind i vores alle sammens røvpulede sjæl.”

Men hvad så med de der’sens kriser – hvad GØR de ved samfundene i den vestlige verden? Og hvad er deres fælles tema og udkomme? Hvis vi starter med at se på hvad de gør, er det enkelt: De gør hver evig eneste nations borgere bange, og herigennem føjelige. Igen og igen, hver eneste gang, det samme mønster: Vær bange, f.eks. for terror, de fremmede, solen, vejret, at miste dit job, at skulle sælge dit hus, at ryge på kontanthjælp OSV OSV OSV. Når først du er det, bliver du til den vidunderlige, føjelige, og helt igennem vatpikkede, duknakkede, snoredukke du skal være. Herefter kan man servere lort for dig pakket ind i partisansøm, og du spiser det med glæde. Bare du ikke skal “dit eller dat, f.eks. miste job, penge, status, “sikkerhed” osv” – hvad end propagandaen nu har solgt til dig denne gang, med andre ord. Du bliver en lydig og tankeløs slave. Som Neo i matrix, med den forskel at du ikke spiser den røde pille, men gladeligt sluger den blå. Så løgnen, der er overalt omkring dig, kan fortsætte sin destruktive og menneskefjendske buldren over kontinenterne, og langt ind i vores alle sammens røvpulede sjæl.

Ok det var fase et: Dukkerne gøres bløde og føjelige og danser nu efter ethvert vink, fra selv den mest åbenlyst korrupte eller illegitime autoritet.

Fase to: Omhandler det store billede. Hvad er det, i praksis, de forskellige kriser gør, præcis i hvilken retning har de i detaljerede forløb gelejdet dig, og resten af vores europæiske og amerikanske søstre og brødre hen? Hvad er projeket og destinationen?

Jamen lad os starte med The War on Terror, hvad gav den helt præcis mulighed for, hvad var dens udkomme, hvilke roadblocks imod et større projekt blev ryddet af vejen? Jo ser du, The War On Terror startede med at få selve spille banen etableret. Ved at skære dine nosser af. Ikke alene via frygt / kludedukke metoden, men også ved at fjerne din daværende juridiske og demokratiske magt. Lad os se en gang:

 • 2002 Terrorlov 1 = Reducerede civile rettigheder.
 • 2006 Terrorlov 2 = Reducerede civile rettigheder.
 • 2009 Lømmelpakken = Reducerede civile og demokratiske rettigheder.
 • 2010 US overvågning af DK DNA Registre = Reducerede civile rettigheder.
 • 2010 US overvågning af DK´s Udenlandske betalingskort.
 • 2010 Præsentation af forslag til ændring / ny offentlighedslov = Reducerede Demokratiske rettigheder.(Gennemføres af såkaldt rød blok as we speak, og betyder at pressen ikke længere kan afsløre politikerne når de begår ulovligheder.)
 • 2010 -2012 VKO Regeringen forhandlede, hemmeligt, men dokumenterbart, om ACTA = Øget overvågning og censur af internettet. En af de få ting vi fik standset. Dog er man nu i fuld gang igen – nu er det bare under FN og kaldes WCIT-12
 • 2000 – ? mindst 70% af al Dansk lovgivning er oversættelse af EU tekster.
 • 2009 – ? Vi har en EU Præsident. Præsidenten er aldrig blevet valgt af noget folk. Intet valg blev afholdt.
 • 2011 december måned: der er blevet oprettet en EU – Regering. (Og ja regeringer regerer..) imens vi åd flæsk og var jule-utro. Information bragte dog en notits..Debat og folkeafstemning udeblev pudsigt nok igen.

Yep, voila – sådan blev dine juridiske nosser klippet af dig, mens bomberne faldt og Amalie på TV3 lavede sur trutmund og “ham den søde” fra X factor vandt, for gud ved hvilken gang.

Ok det var så DET The War on Terror gjorde, ah haaa..

Men hvad så med den der’sens “økonomiske krise” og hele nedbrydningen af din danske velfærdsstat og sån? Jamen det er ret enkelt, nu hvor du ikke længere juridisk kan gøre noget, og hvor pressen snart ikke kan afsløre politikernes ulovligheder, er der jo FRIT SPIL, min ven. Frit spil til at indføre de mange reformer, som du, til dels på grund af din nyvundne titel som civilretslig og demokratisk impotent, og dels på grund af din barnetro på de sidste nye frygtkampagner, om økonomisk krise, dovne Robert, Kontant Carina, fyringsrunder osv osv – ikke kunne drømme om at gøre noget som helst ved, udover, måske at brokke dig lidt til en ven. Over enkeltsagen, naturligvis, f.eks. udsigten til arbejdsløhed, ikke over det store billede jeg outliner her.
Nej aldrig, hø hø hø – det er jo for “komplekst” det siger politikerne og “eksperterne” selv.

Den økonomiske krise bruges nemlig, som du kan se, til fase to. Omfattende reformer. Reformer som gør en eneste ting helt overordnet: Introducerer, og træner dig til: Neoliberal tankegang. Neoliberal ideologi – i stedet for den “gammeldags” social-demokratiske. Bemærk hvad de to ord i virkeligheden betyder, i øvrigt.

Lige nu er du i den fase hvor dit tankesæt skal skiftes ud. Så altså, for lige at opsummere: Først skal vi sikre at du ikke kan gøre noget ved reformerne, og at du ikke KAN gøre noget, når du opdager at lige meget om du stemmer “rød” eller “blå” – får du nøjagtig den samme neoliberale politik. At det demokrati du troede på, er blevet til en 100% illusion / simulation. Når det er på plads, kommer så fase to, det nye tankegods, sammen med reformerne.

Du opdrages i disse år til at bides af dine kollegaer, at konkurrere, og ja, at stikke dem. Du er ved at blive til det som på reelt dansk faktisk hedder et stikker-svin. Men det er ok, ikke? For det er alle de andre, kommende stikker svin jo også. Det er smart, det med at spille os ud mod hinanden, på arbejdsmarkedet, og som kastesamfund, opdelt i indvandrere, arbejdsløse, arbejdstagere, pensionister osv osv. Og så pudse os alle sammen på hinanden via propaganda, ala førnævnte Dovne Robert, opfindelsen af hadske ord som “ældrebyrden” osv. Ikke? Ski’ smart mand. Og når hundene bides, trænes de samtidig, i selve den neoliberale kongstanke: At borgerne er simple resurser, der skal levere mest mulig arbejdskraft og købekraft, for at akkumulere mest mulig profit til samfundets elite, til dukkeføreren. Du lærer at stikke dine kollegaer, at acceptere lavere lønninger, at det at arbejde er “selve livets mening”, at der er dovne Roberter, og snyltere som Carina osv osv. Du bliver en fin og lydig slave. Det var go’ ka du sige vuf og rulle om på ryggen?

Omkring alt dette, som vi kan kalde infrastrukturen ifht. det store globale projekt, er så de ydre politiske rammer – fængslet – som er ved at være bygget færdigt til dig. I vores del af verden hedder det EU. USA har bygget sit eget, og indført NDAA lovene som gør at alle borgere kan indfanges, fængsles, tortureres, og sågar likvideres, uden nogen som helst juridisk proces. (Tjek selv loven, eller lyt til den herligt ekstreme amerikanske senator Graham forklare forklare lovens konsekvenser med stolthed, ca. 13.30 inde) Der er vi ikke helt nået til endnu, men heldigvis, kommer tid, kommer råd jo, som bekendt.

Men altså, den neoliberale 100% centraliserede Union, som bestemmer ALT, den er så godt som bygget færdig. Margrete Vestager og Co. Kvidrer da også, i dagbladet information om hvordan at Danmark nu, næsten, kommer ind i EU’s bankunion “via bagdøren”. Dvs uden et demokratisk valg omhandlende den massive suverænitetsafgivelse som medlemskab af bankunionen udgør. Det er endnu en finger til dig, og dit tidl. demokrati, men heldigvis kan du ikke gøre noget, for dine nosser er klippet af, juridisk og mentalt, fordi du bliver ved med at købe propagandahistorierne, bides, i stedet for at samles, og være bange.

Så allright, Schengenaftalen, finanspagten, bankunionen, og et hav af andre EU aftaler og love er altså skelettet bag den ydre struktur, gitret i dit gennemcentraliserede fængsel.

Så det er det det hele går ud på, ahhh. Der ER altså en mening med kriserne og sån? Yeps, det ser ud til det min ven. Først gøres du føjelig, så bøjelig, så kan du klaskes hid og did, så får man dig til at bides af dine medmennesker, så du mister din eneste relle magt – fælleskabets magt – og ved siden af bygger man så et neoliberalt bur som dig og alle de andre, undskyld mig, men det er du, og jeg, slaske – klude dukker, velvilligt og sovende gelejdes ind i. Herefter klapper døren i, “klik” og du vil – måske – vågne op i to minutter, og forstå at du ikke længere har: Noget land, noget demokrati, noget fællesskab, noget valg, eller nogen frihed.

Alt sammen fordi du var bange, og stadig tror på spøgelser, blot propagandakassen siger de er virkelige.

Hvis man herefter ønsker at smide dig, dine børn, og alle du nogensinde har elsket eller holdt af, i gaskammeret i en evt. fase tre, er det lige til, no problemo amigo – for vi har opgivet at være mennesker, alle, hver og en, og er tilfredse med blot at være hvad vi er blevet. Holger Danskes og vikingernes diametrale modsætning.. Dukkefolket.

P.S.
Kan du lide mine artikler eller mit arbejde her på siden i det hele taget? Så vil jeg bede dig hjælpe mig, ved at trykke syntes godt om sitet ovre i “Følg med på Facebook” modulet, til højre på sitet.
Jeg vil også anbefale at dig at tjekke anmeldelserne af min bog “Virkeligheden Bag Virkeligheden” ud, da denne spændene Sci Fi roman, tilbyder dig yderligere fordybelse i de emner som behandles her på sitet.

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Mod, Mundbind og Mediemagt

4 kommentarer

 1. Hej Dan!
  Tager hatten af for dine indsigter, og at du tager dig tid til at skrive dem ned her. Vi bliver nødt til at sige tydeligt nej tak til den pakke magthaverne har til os.
  Vi må bygge noget nyt op.
  mvh. Allan

  • Hej Allan
   Og tak fordi du kigger forbi her, og støtter op om processen. Det er væsentligt at så mange som muligt, tør tale frit om disse ting, tage diskussionerne med venner og familie, og i det hele taget deltage i det bevidsthedsarbejde, der ligger i at gøre opmærksom på de større linier, bredt i den danske befolkning.

   Er glad for din opbakning og hjælp.
   Venlige hilsner
   Dan

 2. Åben dine sanser og læg mærke til alle de gode ting, der faktisk sker omkring dig hver dag.

 3. michael parly pedersen

  Tak for en dejlig kommentar, hvor der der ikke lægges fingre imellem og selvcensurereres, som vi jo også allesammen så grundigt har fået indlært oppefra. Yes! smid den indoktrinerede frygt tilside, så kan der ske forandringer, så kan vi finde holdbare løsninger, uden at vi af frygt dolker hinanden i ryggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *