Det hele menneske – en døende art?

hands_make_heart-of-lightAdvarsel. Denne artikel har potentialet til at ændre dit liv, ægte og for altid. Ikke lidt, og ikke for sjov. Nu er du advaret. Prøv først engang at se videoen herunder, og fokuser på den første dreng der interviewes. (nr. 2 dreng er vist mest med som en reference for at minde os om hvilken type bevidstheder vi normalt masseproducerer her.) Hvis vi nogensinde fik en statsminister eller en undervisningsminister, der gjorde det klart at han eller hun, ville skabe skoler der kunne hjælpe børnene til at få indsigter og tankemønstre som denne (nr. 1 i videoen) dreng, ville det genvinde min tillid til politikerne og demokratiet på en eftermiddag.

OBS! Har du IPAD skal du TRYKKE HER I STEDET for at kunne se videoen.

For man skulle da tro at vores politikere og magthavere ville ønske at vores uddannelser klækkede titusindvis af børne bevidstheder med denne type evner til selvstændig tænkning i helheder ikke? Alligevel er det bestemt ikke denne type fokus vi oplever fra politikere, medier og meningsdanner, for selvstændige fritænkere med evnen til holistisk tænkning i det store perspektiv, er nemlige farlige for det bestående system.

Derfor dyrker vi i stedet rigide, stærkt afgrænsede såkaldt logiske performance orienterede undervisningsparadigmer, såsom PISA test baserede målinger, hvor kun antallet af rettetegn er gældende, og det hele menneskes samlede potentiale for selvstændig tænkning ignoreres.

Denne primitive sorthvide rent venstre hjerne halvdels logik har medført at vi igennem årene er nået til et sted hvor ideerne om f.eks. reinkarnation (som jeg mener bl.a. denne dreng repræsenterer et fint bevis på) latterliggøres. Tanken om ånden i mennesket latterliggøres. Medmenneskelighed, kærlighed, omsorg og empati, bruges ikke længere i vores daglige sprog og evnen til at tænke selvstændigt i ægte større sammenhænge skydes ned og beskrives som konspirationstænkning. (For enhver der har denne evne, vil hurtigt komme til erkendelsen, at der er tydelige mønstre ud fra hvilke, verden styres, og tydelige overordnede mål, som vi i vesten fokuseret styres hen i mod, imens størstedelen af befolkningen holdes tilsvarende ufokuserede igennem hundredevis af aflednings systemer.)

Med andre ord er alt der kan kobles til et helt flere dimensionalt menneske, under angreb i disse år. Under konstant beskyding og genstand for latterliggørelse. Selve menneskets ånd, tanken om sjælen, kærligheden, fællesskabet, og individets store gave, evnen til selvstændigt at undersøge verden og udlede sine egne førstehånds forståelser af den, (i stedet for blot endeløst at papegøje et remix af mediernes redigerede anden-hånds viden) forsøges udvandet og forhånet mest muligt.

Jeg tror mennesket er et væsen med næsten ubegrænsede potentialer, og jeg tror at vi er konstrueret til at fungere aller bedst når tre dele af os er i konstant forbindelse. Når jesus i sin tid talte om treenigheden, tror jeg at han talte om hvad der sker med et menneske når han eller hun er i forbindelse med disse tre dele af sig selv. Krop, sind og sjæl / ånd. Men jeg tror også at treenigheden beskriver hvordan at et helt menneske helt praksisnært, i virkeligheden, konkret opererer, og det er her at artiklen potentielt kan revolutionere dit liv, og det er således her, du skal holde op med at læse, hvis du frygter transformation af din bevidsthed og din fortolkning at livets egenskaber og muligheder.

For nogensinde at opleve følelsen af helhed, og af fred, i sig selv er vores fysiske og psykiske systemer nemlig, i følge ny amerikansk forskning, nødt til at operere med tre elementer (og ikke kun en, i form af venstre hjernehalvdel) der er i optimal udveksling hele tiden:

1. Din venstre hjernehalvdel hvor logikken, men også al vores frygt udgår fra.

2. Din højre hjernehalvdel hvor fantasien, helhedstænkningen og det kreative og geniale udgår fra.

Og så et tredje intelligens center som vi hører næsten intet om:

3. Dit hjerte. For ny forskning fra Nonprofit forsknings centeret Heartmath Institute har bevist at en hel masse nye og interessente funktioner, 100% konkret og målbart udgår fra dit hjerte af. Vidste du f.eks. at 60% af dit hjerte er konstrueret af neuroner, dvs intelligente celler? Vidste du at man nu har dokumenteret at hjertet har både korttids og langtidshukommelse?

Eller vidste du f.eks. at man har bevist i gentagne og publicerede forskningsforsøg at du kan booste dit immunforsvar, (op til 41%) via hjertet, gennem positiv tænkning, eller at der udgår et elektro magnetisk felt fra dit hjerte som man kan måle mere end halvanden meter ud fra din krop, ( det er 5000 gange kraftigere end feltet fra hjernen) og at dette felt indeholder et væld af informationer der udveksles direkte og 100% dokumenteret og målbart med alle andre hjerter / mennesker og dyr omkring dig? Eller at man har bevist at hjertet er dit biologiske intelligenscenter for intuition. Ikke i overført forstand eller andet, men helt konkret og energetisk. Eller at dit hjerte blandt meget andet er ansvarligt for at udskille kærlighedshormonet otytoxin, der hjælper dig med at forbinde dig med andre mennesker socialt, føle empati osv?

Hertil er der en lang lang liste af yderligere ting man nu ved om hjertet som er revolutionerende i vores forståelse af hvad hjertet egentlig kan og er og for hvordan det i den grad kan transformere dit liv, hvis blot du kommer i forbindelse med det.

heartmath-infographic-mid3

Alle de egenskaber vi før tilskrev hjertet i symbolske termer såsom “hjertet ved bedst”, eller “lyt til hjertet”, “kærlighed fra hjertet af” – er med andre ord nu blevet bevist, ikke som metaforer, men som konkrete, biologiske, energetiske og videnskabelige facts.

Tænk over i blot 10 sekunder hvad det reelt betyder. For dig, for alle andre og for selve virkelighedens struktur… mennesket har et tredje intelligens center, udover højre og venstre hjernehalvdel. Og næsten ingen ved det..

I stedet har vi en kultur i disse år som kun hylder en tredjedel af hvem du er, af hvad du er, og af hvad du potentielt kan blive til: Venstre hjernehalvdel og intet andet. Højre hjernehalvdel anvendes alene som et nødvendigt onde, som dog heldigvis kan udnyttes til at være “innovativ og kreativ”, således at nye produkter kan udvindes af dette centers evner, og således igen styrke venstre hjernehalvdels “rationelle dagsorden”, i form af simpel profit, skabt for igen at få lukket munden på venstre hjernehalvdels andet store karaktertræk: Den konstante og letantændelige frygt, vi ser udnyttet så groft af politikere, medier og magthavere 24/7 i disse år.

Så er der noget at sige til at det har det svært, det hele menneske? Når det, eller rettere du, lever i en kultur som kun lærer dig om en tredje del af dig selv? Som holder dig fanget i et primitivt sort hvidt fængsel af såkaldt logik og frygt, i stedet for at hjælpe dig i forbindelse med alle dine tre intelligenscentre? Dvs dit rationelle center, dit helhedstænkende center, og dit kærligheds, empati og intuitions center.

Jeg håber sådan du vil tænke lidt over dette. For i virkeligheden indeholder denne artikel frøet til en revolution. Først af dig, og siden af verden omkring dig.
For tænk hvis alle mennesker begyndte, bevidst og målrettet, at starte alle sine tre intelligenscentre op? Begyndte at forbinde disse tre centre, koble dem sammen i sin helhed? Hvad ville der ske? Jeg kan faktisk allerede fortælle dig det, for jeg har arbejdet med det i tre år nu, men du skal næsten prøve det selv.

Jeg vil dog gerne løfte sløret lidt. Din evne til at tænke i helheder ekspanderer massivt, din frygt forsvinder, din følelse af forbindelse med liv, planter, natur og mennesker øges, din oplevelse af intelligens øges og nuanceres, og din følelse af at være et harmonisk menneske der er en del af en universel fortælling, omhandlende bevidsthedens udvikling og alle livsformers indbyrdes forbindelse, bliver lige så naturlig en realitet, som frygten var for dig tidligere.

Og her i tror jeg svaret ligger på hvorfor magthaverne ønsker at du skal blive i og nøjes med, 1/3 af dine indre teknologier.
For får du tændt for al din indre teknologi, de tre dele der til sammen er den egentlige indre treenighed, er du bl.a. ikke længere bange, men hviler i en ny type kropslighed og psyko-fysiologisk ro, og med din nye holistiske intelligens kan du, nemt og naturligt, se igennem større globale manipulationsmetoder og dagsordner, og dit sind og sjæl bliver således den ene ting, der forhindrer magtens repræsentanter i at kontrollerer dig, liv ind og liv ud:

Fri.

P.S. Ønsker du at lære at bringe denne indre teknologi i anvendelse er jeg certificeret (Coach) til at undervise dig i Heartmath Metoden. Du er altid velkommen til at læse mere om hvad Heartmath kan tilbyde dig, og hvilke fordele det vil give dig i din dagligdag, via min Coaching kliniks hjemmeside her.

P.P.S. Skeptikere kan boltre sig i tusindvis af sider publiceret forskning om ovenstående her: direkte i Heartmath Institutes offentligt tilgængelige forsknings bibliotek.

Kan du lide mine artikler, eller mit arbejde her på siden i det hele taget? Så vil jeg bede dig hjælpe mig, ved at trykke syntes godt om sitet ovre i “Følg med på Facebook” modulet, øverst til højre på sitet.
Jeg vil også anbefale at dig at tjekke beskrivelsen af min bog “Virkeligheden Bag Virkeligheden – Glasplaneten” ud, da denne spændene Sci Fi roman, tilbyder dig yderligere fordybelse i de emner som behandles her på sitet.
Læs mere om Glasplaneten

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Mod, Mundbind og Mediemagt

9 kommentarer

 1. Jeg ved ikke helt hvad er er op og ned i denne sag. Jeg har læst lidt af det materiale der er linket til ,men det virker ikke voldsomt overbevisende. Det er ikke videnskabelig evidens i den normale forstand.

  Nu er jeg ikke uimodtagelig overfor nye input og nye ideer og jeg tvivl da også på at den officielle medicinalindustri har patent på sandheden, men det bør jo ikke i sig selv være et argument for ikke at gennemføre beviser efter videnskabens principper uanset

  Jeg vil dog godt bore lidt i den påstande der er fremme her – hvis der er en “intelligens” i hjertet, hvor sidder den så helt konkret? Jeg er 68 år og har fået foretaget 4 hjereoperationer, og fået udskiftet mere væv i mit hjerte end de fleste har før de får fjernet det helt. Skulle jeg have “mistet” noget sanseligt, intellekturelt eller følelsesmæssigt?

  Intuitivt ser jeg nu mest dette (hvorfor advarslen iøvrigt? er det ikke noget man putter på sine artikler som sidste udvej?) som noget på linie med homøopati og den slags. Men det kan jo være der er mere i det?

 2. Kære Dan,

  Med al respekt for det alternative og for at du også skal have en indtjening, så er præmissen for det her noget misforstået vrøvl.

  En neuron er *ikke* det samme som en hjernecelle eller omvendt, og hjertet indeholder *ikke* nogen intelligens som sådan. Man kan nemt checke det, med fx at snakke med de der har fået hjertetransplantationer. Der er to tæt på mig der har foretaget sådanne – een på Riget og een i Lund. Ingen af de to har ændret personlighed eller fået “nye erindringer”.

  Omvendt kender vi alle nogen der øjeblikkeligt ændrer sig eller får svækket/ændret erindring, selv med blot små slag mod hovedet.

  Vores hjerne og hjerte er ekstremt fascinerede i virkeligheden, så der er ingen grund til at “opfinde” egenskaber der ikke er der.

  Godt modspil med videnskabelig vægt her:

  http://theness.com/neurologicablog/index.php/brain-cells-in-the-heart/

  kh/Thomas A

  • Hej Thomas

   Du leger den gamle leg “henvis til et forskningsdokument”. Jeg har henvist dig til et helt forskningsbibliotek, det fuldt og aldeles dokumenterer alt hvad jeg har sagt her. Så vi kan jo lave en studehandel der hedder at du læser det bibliotek jeg har henvist til og jeg læser det dokument du har henvist til, derefter kan vi så selvretfærdigt pege fingre af hinanden og begge, med 100% videnskabelig data i ryggen i kor sige “jeg har ret”, og det vil for gud ved hvilken gang i historien blive klart for alle, at også forskningsverdenen har forrygende diskussioner omkring hvad der er sandt og falsk i denne verden.

   Det er korrekt at neuroner ikke er det samme som hjerneceller, omvendt er det dokumenteret at hjertets neuroner har både langtids og korttids hukommelse, ligesom man har bevist at hjertet er center for intuitiv viden, hvilket gør at man siger “heart brain”. Derfor brugte jeg den terminologi. Jeg vil tage den vinkel til mig, du ifht. dette er inde på til mig, og rette den del af artiklen til at sige ” intelligente celler” i stedet for at sammenligne direkte med hjernen.

   At forskningen er “alternativ” er en vinkling du vælger. (Forskningen er publiceret i anerkendte amerikanske forskningspublikationer, med de strikse krav til validitet, reliabilitet og signifikans det indebærer, så der er nu ikke det store “alternative” ved den.) Det mente man også glødepæren var i sin tid, men kun indtil den blev mainstream, så var den “common sense”. Det er som bekendt processen for al ny viden, at den først latterliggøres, men hvis den er korrekt, så bliver den til sidst “common sense”, intet nyt i dette.

   Hertil er der naturlige interesser i at holde denne type viden lidt i skyggerne, antageligvis fordi at dens konklusioner / implikationer, er ødelæggende for en af verdens største industrier, i form af industrien for lykkepiller og lignende psykofarmika.

   Det gør dog ikke dens objektive sandhedsværdi mindre.

   • Hej Dan

    Det er et fair udgangspunkt. Kan du finde den af alle de artikler der er nævnt du mener bedst underbygger din hypotese, og som samtidigt – med anerkendt videnskabeligt belæg – dokumenterer at neuroner i hjertet har en “intelligens” der ligger ud over det rent neuromotoriske, så vil jeg gerne læse den igennem.

    DU har ret i at der er megen forskning der ender med at blive mainstream og anerkendt med tiden, men der er sandelig også meget der viser sig at være misforståelser eller direkte manipulation, og det er selvsagt essentielt at vi skiller skæg og snot.

    • Hej Thomas

     Ja, det lyder rimeligt.
     Der er en hel del forskning at vælge imellem, men jeg tænker at forskningen om at hjertet har intuition er mest relevante ifht. diskussionen. Forskerne har her publiceret forskningen over 2 dele / dokumenter.

     Henholdsvis: Electrophysiological Evidence of Intuition: Part 1. The Surprising Role of the Heart

     Og anden del: Electrophysiological Evidence of Intuition: Part 2. A System-Wide Process?

     Jeg har gjort sådan at du kommer til en intro side ved hver af dem med abstract + primary findings, så du ikke er tvunget til at læse hele artiklen. Ønsker du yderligere fordybelse, er der på hver af siderne, en PDF tilgængelig med den totale forskningsartikel. 🙂

     Bedste hilsner
     Dan

     • Hej Dan

      Jeg er nu ikke sikker påa t de pågældende tidsskrifter er at opfatte som videnskabelige i almindelig forstand…. 😉

      http://en.wikipedia.org/wiki/Journal_of_Alternative_and_Complementary_Medicine

      Men lad det ligge – det er vist ikke min boldgade..

     • Tjae, det er jo en helt ny diskussion. Men at den konventionelle medicin forsøger at sværte den alternative, er en velkendt sag. En gruppering som “Quackwatch” er jo netop dette, en gruppering. De er en privat samling af individer, der ligesom Heartmath Institute, tæller forskere, læger osv. Quackwatch, er ligesom de fleste andre private grupperinger i USA sårbare overfor lobbykræfter og medicinal industriens interesser, som de må siges at varetage ganske effektivt.

      Det er væsentligt i alle disse diskussioner at holde sig for øje at medicinal industrien rummer en særdeles broget skare af individer. Og hvis man tager noget for pålydende alene fordi det kommer fra en af medicinalindustriens talsgrupper, er man på tynd is. Det er hele kapitalismens største svaghed, især i et så dereguleret land som USA, at meninger og “forskningsresultater” kan købes, sælges og influeres lige så let som chokoladebarer. Det viser talrige skandale eksempler som f.eks. tamiflu hysteriet under N1H1, hvor der viser sig at der alligevel ER mere kviksølv i tamiflu end man sagde. Og at man ikke kendte de egentlige virkninger af hvad man fyldte i børnene. På samme måde med det ekstremt profitable marked for lykkepiller, hvor det har været fremme bl.a. i en DR2 dokumentar at sundhedsstyrelsen godt ved at at lykkepiller højst virker aktivt på hver 7 person der får dem, og at det ikke er mere end hvad man får via alm. placebo effekt. Med andre ord er der ingen egentlig dokumenteret virkning, tilgengæld er der massere af dokumenterede bivirkninger, så som selvmordstanker, mere angst osv.

      Så man kan næsten ikke undgå at åbne pandoras æske i disse diskussioner. 🙂

      Jeg ved at Heartmath Institute er en non profit forskningsenhed, hvilket er en af de ting der støtter troværdigheden. Hertil har jeg haft fornøjelsen af at samarbejde direkte med deres chef forsker Mr. Rollin McCrathy i forbindelse med noget forskning jeg er i gang med i samarbejde med Erhvervs Akademiet Lillebælt. Jeg oplever ham som et ekstremt fokuseret, professionelt og dedikeret menneske.

      Så vi lander nok der hvor man ofte lander i en tid der er så korrupt og forløjet som vores. Ved individets egen evne til at undersøge data, afprøve påstande, og vurdere gevinsterne ved forskellige helbredelsesmodaliteter selv. Mine klienter bliver raske af deres generaliserede angst, igen og igen. Og da mange af dem desperat har prøvet alle mulige ting, inkl. konventionel medicin, endeløse psykologbesøg osv (som ialt har kostet dem mange mange gange hvad det koster at blive ansgtfri hos mig)- nu endelig bliver symptomfri, har jeg helt naturligt opbygget en stor tillid til denne forskning.

      Hertil kan enhver der laver øvelsen ved selvsyn se sin hjerterytme ændrer sig direkte på en skærm i realtid, imens de mærker roen og balancen sprede sig i deres krop. Det er konkret real-time bevisførelse ved kasse et. 🙂

      Tak for en spændende debat.

 3. Jeg syntes du skriver nogle interessante ting, men når du så tager 1000 kr for en coaching lektion, fremstår du som ( som de fleste andre alternative behandlere) en grådig plattenslager der er alt hvad der står imod i dine artikler , en der kun er styret af profit, har læst din bog, igen en ok historie, men også her beskriver du hvordan vi skal unite i ånden og ikke tænke på profit, hjælpe andre uden bag tanker om at tjene på andres lidelser.. Kan godt være du som andre alternative behandlere mener at i skal jo leve, 1000 – 10000 kr ikke er en høj pris for at ændre folks liv, for mig at se er i ligeså profit styret og ufri mennesker som alle andre…

  • Hej Per, tak for din kommentar.

   Jeg forstår udemærket godt din anke, og det er ikke mange år siden jeg havde helt samme forbehold. Jeg opfattede penge i sig selv som et poblem, behæftet med negativitet fordi mennesker slås om penge, og udnytter og udbytter hinanden for at få dem.

   Efterhånden begyndte jeg i stedet at se penge som en energiform. Som et middel til manifestation, hverken mere eller mindre. Penge er i sig selv ikke problemet, men vores måde at forstå hvad penge er til, er, i mange tilfælde. De er et magtfuldt fænomen, fordi at de kan anvendes til manifestation af næsten hvad som helst her på jorden. De kan bruges til at manifestere stor lidelse, eller stor lindring, og alt derimellem. Og hvad de manifesterer handler således ikke om pengene i sig selv, der reelt er en neutral energi, men alene om den person / bevidsthed der forvalter dem. Igen lander det hele således hvor det plejer, når vi taler menneskelig ansvarlighed eller mangel på samme. Ved det personlige ansvar, og kvaliteten af individets bevidsthed og deraf følgende adfærd.

   Siden disse erkendelser blev tydelige for mig har jeg haft et meget afslappet forhold til penge. Jeg har besluttet at jeg skal have nok af dem til ikke at bekymre mig om dem, altid. På den måde kan jeg bruge min energi på andet end bekymring. Jeg kan f.eks. bruge den på at gøre en forskel for andre mennesker.

   Når jeg tager den pris jeg gør, hænger det sammen med den værdi jeg skaber for det menneske der kommer i klinikken for at modtage min ydelse. Langt de fleste af mine klienter har lidt af angst i mange år. Det har kostet dem tusindvis, hvis ikke titusindvis af kroner i medicin, psykolog regninger osv. Men de har typisk fået meget meget lidt for disse penge. Hertil har hele deres liv været blokeret og reduceret ind til et minimum, fyldt med tanker fra helvede. Jeg ved det, for jeg led selv af generaliseret angst i 15 år.

   Når de kommer hos mig, ved jeg af erfaring at enhver der har generaliseret angst, eller stress, eller bare savner en dyb kontakt med sig selv, vil få det markant bedre, meget hurtigt. Efter typisk 1-3 besøg er langt de fleste ethundrede procent fri for deres generaliserde angst, (jeg er tydelig omkring at det virker dårligere på fobier) andre har det markant bedre. Alle får det således bedre, enten totalt, eller oplever markant mærkbar forbedring, såfremt de laver øvelserne som foreskrevet.

   Hvad jeg tilbyder har således en MASSIV værdi, næsten uvurderlig, for den som modtager ydelsen. Vedkommende bliver endelig fri af angstens helvede, typisk efter i årevis forgæves at have prøvet alverdens andre ting.

   Jeg får tilgengæld nogle penge. Penge jeg skal betale først moms af, så skat, derefter lokaleleje, så reklamer der får folk til at vide jeg kan hjælpe dem. Det bliver dyrt i alt, og jeg er stadig nødt til at arbejde fuldtid ved siden af i mit job som lærer på en videregående uddannelse.

   Men jeg drømmer om en dag at kunne hjælpe folk med at komme i forbindelse med deres hjerte, på fuldtid. Det vil dog kræve at jeg har penge nok til at kunne bruge mere af min tid og energi dedikeret på det. At jeg kan tjene nok på det til ikke at behøve at lave andet. Det kan jeg langt fra endnu.

   Af alle disse årsager tager jeg, selvfølgelig, og med god samvittighed, betaling for mine ydelser og den store værdi de skaber i betalerens liv.

   Og det vil jeg blive ved med, for klientens skyld, og for min egen. Så vi begge kan trives og leve gode meningsfyldte liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *