EU Valget – hvad du ikke får at vide som vil ændre dit liv

gmo1I radioen hører du reklamerne, i fjernsynet og i de andre medier hører du propagandaen. Alt sammen med det samme budskab, det samme budskab, som du altid får at vide når vi skal en af de “store ting” – gå i krig, eller afgive endnu en bid af vores allerede gennemhullede tidligere suveræne stat, afgive endnu mere suverænitet: Sig ja. Som altid lokkes du dels med guleroden, og mere med pisken, i form af de klassiske frygt historier. “Danmark har ikke råd til at stå uden for”, “Vi skal være med for at sikre indflydelse”,(på trods af at vi har mistet al indflydelse over vores eget land) og senest “vi skal sikre de gode danske ideer”. Som altid får du dog intet at vide om det større spil på skakbrættet, og de overordnede mønstre, som også patentdomstolen er en del af. Historien om din sande fremtid udebliver. For kendte du den, stemte du ikke alene nej, du ville også arbejde aktivt på at komme helt ud af EU, og på at få dine politikere retsforfulgt, for enten grov tjenesteforsømmelse (hvis de ikke ved hvad der i virkeligheden foregår), eller for forbrydelser mod menneskerettighederne, (hvis de er fuldt bevidste om hvad der foregår.)

For hvad er det egentlig som Patentdomstolen handler om, og hvad kan den i virkeligheden, komme til at betyde for dig og dine børn? Jo altså, faktisk har enhedslisten, fået fært af en af de vigtigste og mest destruktive konsekvenser overhovedet. En konsekvens, de nævner direkte i deres gode NEJ /  advarelsesvideo, som du kan se her.

På overfladen virker det hele som altid harmløst, og det som nævnes i videoen, er noget du mest sandsynligt aldrig har hørt om før i nogen af statspropaganda systemerne. (Vores såkaldte medier.) Pernille Skipper taler om flere forskellige ulemper, og nævner så undervejs, en flig af det største problem: Et firma der hedder monsanto, vil patentere en vandmelon, som man hidtil frit har dyrket andre steder i verden, som man nu har haft lyst til. Hmm skørt, men hvad er problemet i det? Spørger du måske så.

Og som ofte før, på disse sider, vil du mest sandsynligt ikke bryde dig om svaret, og en eller to vil pege fingre, og for gud ved hvilken gang råbe konspirations teoretiker osv. Med mindre naturligvis, at du faktisk har læst lidt på lektien. I det tilfælde bør det stille begynde at løbe dig ned af ryggen.

For det handler, igen, ikke om enkeltsagen, ikke om vandmelonen, for den er kun en første lille test, ud af mange. Det som det i virkeligheden handler om, er at Monsanto ønsker at gøre alvor af deres slogan “Feeding the world”. Helt bogstavligt, og helt alene. Monsanto er først og fremmest ikke kun et lille firma, de er et verdensomspændende konglomerat med en milliardomsætning. Og som du kan læse om her, har de fundet en måde hvorpå de kan opnå patenter på selve jordens planter. På vores klodes naturs frodige gaver til alle mennesker på jorden. Allerede nu har de fået patent på bl.a. en type vandmelon, visse tomater, og brocolli. Se dokumentation her.

Nogen vil måske vanen tro åbne en pose flæskesvær, sløvt gumle noget mere gris i sig, og så sige det danskere gør i 90% af alle tilfælde, hvor vigtige og katastrofale ting finder sted omkring dem: Og hvad så?

Svaret på spørgsmålet, kræver at du igen tænker skridtet videre, end medier og skoler har trænet dig til, eller ønsker du skal gøre. For tænk over hvad det egentlig er du lige har læst, og hvilke ekstreme konsekvenser det fører med sig: Hvis Monsanto kan patentere selve jordens grundlag for liv, al verdens typer af frø, som de dertil genmanipulerer så det bliver til det de selv kalder “terminator frø” (frø der skaber planter med døde frø, så du og bønderne tvinges til at købe frø hvert år, i stedet for at nyde dine planters naturlige frøsætning) – hvis de kan patentere dette, kan de patentere selve jordens planteliv. Hele grundlaget for liv. Gradvist kan de overtage og kontrollere hele verdens fødevareproduktion. Med patentet på guds / naturens gave til mennesket i hånden, kan de hertil gøre dig til kriminel, hvis du får lyst til selv at dyrke dine egne planter. Det mest fundamentale ved at være menneske, retten til at dyrke og nyde sin egen mad, vil kunne kriminaliseres.

gmo2

Det vil tage lidt tid, ja, men som du kan se er processen allerede begyndt. Og det er her at patentdomstolen er helt helt afgørende. For den lukker pandoras æske op for Monsanto, (og andre bio giganter) som gradvist kan “patentere” deres gen modificerede planter / frø, et af gangen. En af måderne de så presser sig yderligere ud i verden på, er ved at sagsøge bønder som har blot en fraktion af monsantos arvemateriale i deres frø. Hvilket mange bønder hurtigt, og uundgåeligt vil få, da frøene jo flyver i vinden (dem som ikke har terminator i sig endnu) og herigennem blander sig med andre frø, præcis som de altid har gjort. Med andre ord, monsantos frøs dna spredes af naturen, indgår som altid i nye sammenhænge, og Monsanto kan derefter retsforfølge mennesker overalt på jorden, for at have brudt deres patentrettigheder. De er allerede i gang med denne proces ifht. amerikanske bønner. Se dokumentation.  På  den måde kontrollerer de til sidst hele verdens fødevare produktion. Skide smart ikke?

Verdens fødevarer er ved at komme under konglomeraternes kontrol. Om få år kan du retsforfølges for at dyrke dine egne kartofler og ærter i baghaven. Din mest fundamentale ret, retten til naturens afgrøder, og retten til at brødføde dig selv tages fra dig. I stedet skal du æde genmodificeret mad, via tvang, til den pris Monsanto sætter, og med risiko for at udvikle kræft og blive steril, præcis som de mus der har “prøvet varen” allerede.

Hvis du stadig tænker, mjaae, men det er jo kun m. genmanipulerede frø og sån, der sker sikkert ikke noget, er sandheden desværre at det ikke stopper ved genmanipulerede frø. For Monsanto har nu fundet en måde også at tage patent på helt naturligt forekommende planter. Jf. dagbladet information er det lykkedes dem at tage patent på en helt naturlig brocolli. Og med nye opblødninger i EU’s regler, er der frit slag for Monsanto og andre, til at patentere alle verdens planter, frugter, grøntsager osv, alt. EU har allerede, jf. førnævnte artikel i information, givet patenter på tusindvis af planter..

Begynder du at kunne se, hvad der, i virkeligheden er på spil ved det “lille EU valg” på Søndag? Begynder du at se hvorfor du er nødt til at lægge alle dine tidligere idelogier fra dig, og stemme imod både Patentdomstolen, og hertil stemme på Folkebevægelsen imod EU?

Hvis ikke denne lille opsummering:

 1. Verdens fødevarer er ved at komme under konglomeraternes kontrol. Om få år kan du retsforfølges for at dyrke dine egne kartofler og ærter i baghaven. Din mest fundamentale ret, retten til naturens afgrøder, og retten til at brødføde dig selv tages fra dig. I stedet skal du æde genmodificeret mad, via tvang, til den pris Monsanto sætter, og med risiko for at udvikle kræft og blive steril, præcis som de mus der har “prøvet varen” allerede. Se dokumentation.
 2. Samtidig forhandles TTIP og TPP aftalerne hemmeligt, mellem USA og EU. Som du kan læse meget mere om andre steder her på sitet, kommer det til at betyde at virksomhederne kommer til at bestemme over nationalstaterne. Sammenlagt med Monsantos “patententering” af naturens gaver, betyder det, at ALT i dit liv, ejes og kontrolleres af nogle få privatejede kæmpe konglomerater. Du, og den tidligere nationalstat Danmark, kan sagsøges for hvad som helst. Se dokumentation her.

– Med andre ord, bliver du 100% en slave. Du må ikke engang dyrke din egen sunde mad, men kommer til at æde den kræftfremkaldende mad du får besked på, til den pris du får besked på. Virksomhederne kontrollerer lovene, og selve naturen. De ejer ALT. Forstår du det? De opkøber, patenterer, og kontrollerer selve livets GRUNDLAG – ALT!

Så når du på søndag stemmer NEJ til alt hvad der overhovedet minder om EU, håber jeg du virkelig ved hvorfor, og hvor meget der, i virkeligheden, står på spil. For det handler ikke om “den gode ide”, som propagandakanalen sælger det som. Det handler om noget langt langt større.

Det handler om, hvorvidt, du vil gøre dig selv og dine børn til syge, ydmygede, permanente slaver, og gøre selve guds og moder naturs gave, til hele menneskeheden, til nogle få kyniske konglomeraters, genmodificerede, kræftfremkaldende, private ejendom.

Vågn op.

Kan du lide mine artikler, eller mit arbejde her på siden i det hele taget? Så vil jeg bede dig hjælpe mig, ved at trykke syntes godt om sitet ovre i “Følg med på Facebook” modulet, øverst til højre på sitet.
Jeg vil også anbefale at dig at tjekke beskrivelsen af min bog “Virkeligheden Bag Virkeligheden – Glasplaneten” ud, da denne spændene Sci Fi roman, tilbyder dig yderligere fordybelse i de emner som behandles her på sitet.
Læs mere om Glasplaneten

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Mod, Mundbind og Mediemagt

37 kommentarer

 1. Heideh Shahsavan

  “Monsanto just announced plans to merge with the chemical giant Syngenta.

  This mega-merger would make Monsanto the biggest seed company AND the biggest pesticide company in the world — giving it a near-monopoly over worldwide agricultural production from beginning to end.

  Worse yet, Syngenta is one of the biggest producers of bee-killing pesticides in the world. This truly is a match made in hell.
  Monsanto already has so much power in agricultural production that farmers around the world are forced to use their genetically engineered seeds and pesticides. Taking over Syngenta would make Monsanto even bigger.

  Monsanto is the world’s largest seed company. Syngenta is the world’s third-largest seed company. Meanwhile, Syngenta is the world’s largest pesticide company. Monsanto is the world’s fifth-largest pesticide company.

  Together, they’d dominate both seeds and pesticides, and have even more power to force their genetically engineered, pesticide-soaked brand of agribusiness on small farmers.” us@sumofus.org;

 2. Jeg ser ikke umiddelbart nogen kilde på at GMO er kræftfremkaldende, hvor kom det lige fra?! Så vidt jeg ved er det altså ikke kræftfremkaldende!

  • Hej Emma

   Tak for din kommentar.
   Kilden til dette finder du nede i afsnittet med opsummeringen, i punkt 1.
   Jeg har også indsat linket her, så du ikke behøver at lede: Se dokumentation.
   Håber det hjælper.
   De bedste hilsner
   Dan

   • Hej Dan 🙂
    For mig set genmodificerer man også dyr når man eksempelvis skal have en racekat. Her udvælger man nogle egenskaber hos kattene og prøver at fremavle den kat man tænker vil vinde en konkurrence. Genmodificering går bare hurtigere, fordi man udvælger den/de egenskaber som planter/dyr skal have.
    Nu kan jeg ikke læse specifikt hvad de har gjort i dette forsøg, så jeg kan ikke direkte udpege eventuelle fejl. Jeg har før læst at modificerede majspollen skulle være skadelig for sommerfuglelarver, det viste sig dog at det var det insektdræbende middel der blev brugt på planterne, og ikke fordi planten var GMO.
    Andre forsøg jeg har set på, har været behandlet af miljøorganisationer og politikere, der gerne vil væk med GMO, og derfor ikke er objektive i deres vurdering. Der er desuden forsøg der er meget forenklede og fejlagtigt tilrettelagt, så det ikke er muligt at drage en reel konklusion.
    Der er gode ting ved GMO, man kan eksempelvis få dyr til at få mere kød end fedt på kroppen, så vi i den overbefolkede fremtid har mulighed for at mætte alle (eller i hvert fald flere) munde.
    Det er også fint at afgrøder bliver round-up resistente eller at der ikke går insekter i dem, så der bliver mere udbytte af planterne, det er bare et problem når landmændene så hælder round-up ud på markerne, så ukrudt også bliver resistent, og round-uppen går i grundvandet.
    mvh
    Emma

    • Hahahaha BS GMO TROLL!

    • Hej Emma

     Det er jo ikke helt korrekt hvad du siger.

     Du kan faktisk læse, helt og aldeles specifikt, hvad de har gjort, i det nævnte forsøg. De gav forsøgsdyrene en kost, hvor blot 33% bestod af Monsantos manipulerede frø.

     Det resulterede i voldsomme fremkomster af tumorer på samtlige dyr.

     Forestil dig så en diæt på 100% Monsantofrø..

  • Hej Dan. Du siger, at dine artikler er baseret på fakta. Jeg elsker fakta. Så kan du derfor ikke dokumentere, at vi mennesker, efter at vi har stemt ja til patent domstolen, ender som slaver og at “Om få år kan du retsforfølges for at dyrke dine egne kartofler og ærter i baghaven.” Og selvom du har linket dokumentation til afsnittet, hvor dette kommer fra, “ALT i dit liv, ejes og kontrolleres af nogle få privatejede kæmpe konglomerater.”, så er der jo ikke dokumentation for denne påstand. Jeg må sige, at på trods af du dokumenterer mange af dine påstande, så mangler der stadig dokumentation for en del. Jeg ved godt du siger, at dette er dine personlige forfatterblok og at dokumentation kun er en slags ‘service’. Det er også helt fint, så skal du bare holde de påstande, som du ikke har dokumentation for, ude af de afsnit hvor du skriver ‘Se dokumentation her’. Dette ville virke meget mere troværdigt.

   Hilsen Kasper 🙂

   • Hej Kasper

    Læs The Guardians artikel om TTIP, så er det med at alt kontrolleres af virksomhederne på plads.

    Ifht. kriminaliseringen ved at dyrke egne grøntsager, tænker jeg på hvordan at bønder i USA allerede nu retsforfølges fordi at ganske få dna strenge fra Monsantos afgrøder, naturligt har blandet sig med deres eksisterende afgrøders dna. Jeg har ikke linket ordentligt til en (af mange) referencer til dette, og det vil jeg hermed gerne rette op på. Du kan læse om hvordan at hundrede vis af bønder allerede nu retsforfølges på dette grundlag i USA, her: Se dokumentation.

    Jeg har også opdateret artiklen, så denne dokumentation nu medkommer. Se afsnittet under tomaterne, m. teksten “De er allerede i gang med denne proces ifht. amerikanske bønner. Se dokumentation. På den måde kontrollerer de til sidst hele verdens fødevare produktion. Skide smart ikke?”

    Monsanto bruger her deres patent til at retsforfølge mennesker, hvor nogle af monsantos gener har forvildet sig ind i deres planter.

    Min pointe er at fortsætter Monsanto med at opkøbe plantepatenter, og det ser det ud til, kan de retsforfølge flere og flere mennesker, da deres dna strenge blander sig med flere og flere eksisterende planter af naturlig vej.
    Jeg håber det giver mere mening for dig nu?

    De bedste hilsner
    Dan

 3. Der er ikke patent på lavstammede broccolier. Det vil jeg dog gerne alligevel slå fast. Endnu.

  Jeg har stemt nej, men selvfølgelig blev det jo et “overbevisende ja” på 82,5%, fordi vi har jordens største bestanddel af dovne hunde der ikke gider rejse sig fra sofaen og stemme, og også fordi vi har et “demokrati” som regner blanke stemmer for at være ja, hvilket er direkte retarderet. Igen, jeg forventer ingenting af det såkaldte “demokrati” som vi tror vi har.

  Vi kommer det ikke, men vejen ud er drop EU og nej til patenthelvedet. Det har vi ødelagt for os selv nu.

  Desuden er dem der har sagt ja nogle lallende idioter.

 4. Det lyder alt sammen forfærdeligt- og det er det. Men indse at der skal en grum ting eller to til at få folk til at indse, at vi er på vej i den helt gale retning. Vores Egoisme og destruktivisme har ført os til denne verdenstilstand. Vi kan ikke komme meget længere før verden kollapser.

  Ved at stoppe med at købe de sidste nye gadgets fra Kina,billigt kød og følge latterlige religiøse dogme osv.kan vi vende skuden.
  Ikke ved at vende vores vrede mod “De Onde” men derimod vende vores opmærkomhed mod det direkte modsatte. Kærlighed er stærke end had- lys er stærkere end mørke.

  Vi må indse at vi ikke er konkurrenter- men brødre og søstre 🙂

  Shalom/Salaam

 5. Monsanto og EU Patentdomstolen kan ses i en endnu bredere sammenhæng:
  Dr. Matthias Rath, der i en række år samarbejdede med Linus Pauling, nobelpristager i kemi, har sammen med overlevende fra Auschwitz for få år siden skabt bevægelsen mod patenter og mod EU, Movement for Life. I flere videoer forklarer han om, hvordan fremfor alt tyske selskabers (konglomeratet I.G.Farben) jagt på patenter, og derigennem kontrol over verden, er baggrunden for 1. og 2. verdenskrig, og for oprettelsen af EU. Se fx. denne tale holdt på engelsk i Athen i 2012:
  https://www.youtube.com/watch?v=LNEfR69gdJI&index=2&list=PLrGMDR511Tp0jPsEcg3o2aOG4UNo4rGyC

 6. Kære alle – jeg forstår slet ikke HVORDAN I kan være i tvivl. Monsanto, en mulit-gigantisk virksomhed, der ønsker at regere verden…..vær søde at stemme NEJ!

 7. Jamen unaturlige mennesker vil selvfølgelig altid stemme unaturligt. Jeg frygter et ja. Meget endda!!!

 8. Sikke en gang munlort at lukke ud.
  Det folk som dig der gør at mennesker går og “frygter” alt ting og tror det hele er styret af “systemet” som kun vil alle ondt. Skru ned for dit hash indtag og nyd solen ffs!

  • Kære Lasse

   Du ku jo prøve at læse et par af de links jeg har i artiklen, f.eks. linket til dagbladet information, som dokumenterer at EU allerede har givet virksomheder patent på flere tusind planter. Og skal man være personlig, som du lægger op til her, må jeg sige at det er folk som dig, der forårsager kollosal lidelse for millioner af andre, fordi du med din sovende bevidsthed, er med til at fastholde status quo i et destruktivt og korrupt centraliseret regime.

   • Din artikel er skrevet af Folkebevægelsen mod EU. Den er ligeså partisk som de statsstyrede medier.

    Åbenlys propaganda og useriøs argumentation hjælper ingen sag.

    Jeg har ikke set ja-siden argumentere for, hvorledes man undgår et patenthelvede efter Amerikansk forbillede, så jeg stemmer stadig nej… Men hvis debatten er ledet af ja-nikkedukker og rablende nejsigere forstår jeg godt, hvis det bliver et ja i dag….

    • Hej Anders

     Nej min artikel er skrevet af mig, og jeg er ikke medlem af noget parti, eller bevægelse. Alt i denne verden har en vinkel, det er umuligt at undgå, og mine artikler er ikke anderledes. Jeg giver udtryk for mine personlige erkendelser og holdninger. Det gør jeg fordi at dette er min personlige forfatterblog, og ikke en nyhedstjeneste.

     Hertil tilbyder jeg, som en service, dokumentation for min påstande, og alt hvad jeg har sagt, også i denne artikel, er jo dokumenteret m. de mange links kaldet “Se dokumentation”. De primære facts er fra dagbladet information, som jeg antager du opfatter som en valid kilde?

     Så læs venligst mine reference artikler, fra Information, The Gurdian osv. Og forhold dig så til de facts jeg præsenterer dig for. Der er intet useriøst over at f.eks. Information dokumenterer at EU allerede har givet flere tusind patenter på planter. Det er jo blot facts, intet andet. Hvis du stadig er i knurre humør, vil jeg derfor bede dig angribe de facts du ser på sitet, i stedet for din lidt personlige tone over for mig.

     • Værste artikel nogensinde. 9/10 ville ikke tage den seriøst.

     • Hejsa Mikkel.

      Artiklen gør ikke andet end at referere til eksisterende faktuel viden, fra 100% anerkendte kilder. Hvad er det der er så frygteligt ved facts?

 9. Jeg læste din artikel, fandt den interessant og ville straks undersøge mere om emnet.
  Dog tror jeg at dit budskab går tabt for mange når du samtidig laver massiv PR for din science fiction bog, det er pænt modstridende og det fremstår, helt ærligt, lidt komisk.
  Ligeledes er formuleringer som “LIVETS GRUNDLAG-ALT” og “VÅGN OP” pænt Jehovas a like…..
  Emnet er dog interessant, syntes bare at det er synd at man mistet seriøsiteten længere nede i artiklen.

  • Hej Rasmus

   Prøv at læse informations artikel, som jeg linker til i mit indlæg. Så vil du se at processen er i fuld gang og at EU allerede har, udstedt flere tusind patenter på planter. Der er intet der ser ud til at standse den proces, slet ikke eftersom profitraterne ved at eje patentet på f.eks. de naturlige vandmeloner, som Monsanto senest har købt patent til, er massive. Så livets formuleringer som livets grundlag, alt, er jo bare kolde facts, intet andet. Der er intet useriøst ved fakta, blot..tjae.. fakta.

   Mht. at jeg gør reklame for min bog, er det jo ikke noget jeg lægger skjul på. Danjohannesson.dk er en forfatterblog, for mig som forfatter. Det står øverst på sitet i headeren, og det står på mit facebook site øverst oppe også. Og her skriver jeg så om det som optager mig i verden, som menneske og som forfatter, og gør naturligvis reklame for min bog også. Det gør forfattere på deres forfattersites jo – selvfølgelig. Jeg kan ikke forstå, hvordan det kan overraske?

 10. Hvordan kommer du fra at Monsanto får patent på de planter de udvikler til de får kontrollen med alt det vi spiser?
  Bare fordi de har patent på nogen planter betyder jo ikke at de kan tvinge bønderne til at bruge dem.

  Man kan ikke få patent på noget der allerede findes og da du mener at GMO er kræftfremkaldende må sund mad være allerede eksisterende ikke-GMO. Dem kan man ikke få patent på og de kan derfor frit dyrkes.

  Patenter giver kontrol over det man har patenteret, ikke over om nogen skal bruge det patenterede eller et frit alternativ.

  • Problemet med patenterne er, som artiklen også nævner, at frø spredes naturligt. Dvs. at uanset om diverse bønder ønsker at benytte GMO-frø eller ej, så kan de let komme til det.. Og ja, det er kæmpe problem, da det første ikke længere vil være sikkert om dine, selv økologiske fødevarer, er hvad du tror, de er. For det andet, kan Monsanto og andre fødevarevirksomheder sagsøge dig til døde, hvis du benytter deres frø.. Hvilket du som nævnt let kan komme til uden at vide det. Se evt. dokumentaren food inc. der, udover at belyse store dele af den amerikanske fødevareindustri, giver eksempler på at netop dette kan, vil og er sket (At bønder sagsøges).

   Det allerværste er jo så, så vi når dertil, hvor Monsanto og andre virksomheders frø er spredt til hele verden og har blandet sig med “naturlige” frø. Så eksisterer valget, om du vil plante “naturlige”- eller Monsanto-frø ikke længere.. Så planter du Monsanto frø (Eller en anden virksomhed).. Det virker ikke som en spændende verden.

   • Husk lige at Montesaro har FJERNET spire og forplantningsevnen så deres frø KAN ikke mikses med andet. – bien og blomsten-

    • Miranda schaadt

     De kan sagtens spire, hvordan skulle de ellers gro og blive til grøntsager?
     Men al den frygt for at deres frø spredes og sætter i plant og man derfor kan blive sagsøgt, den del er jo noget fis da de frø der kommer fra det plantede afkom selv er ufrugtbart og derfor ikke kan sprede sig!
     Men det virker ham bag artiklen vidst heller til at have tænkt over 🙂

     • vi gør os ikke begreb om, hvor stor indflydelse monsanto har
      på vores fødevare. det er skrækindjagende

     • Miranda
      Læs artiklen igen. Så vil du opdage to ting. For det første at Monsanto ikke udelukkende laver terminatorfrø, og for det andet at der jo allerede er ved at blive opkøbt patenter på naturligt forekommende planter. I tillæg hertil, er der links i min artikel til informations artikel, hvor det dokumenteres at EU allerede har udstedt tusindvis af patenter på planter. Det betyder at uanset hvordan du vender og drejer det, er der en proces i gang hvor jordens naturlige planter patenteres. Og ligesom de indiske bønner, med vandmelon eksemplet, kan man pludselig ikke længere bare så sine egne frø, men er tvunget til at betale Monsanto hver eneste gang. Ligesom Monsanto jo så pludselig ejer retten over pågældende frø, og dermed også kan trække det tilbage hvis de vil, og erstatte det med f.eks. genmodificerede varianter som de har lyst til. Det er pointen. Men det har du vidst ikke lige tænkt over.

      Sidst men ikke mindst kan du her se et eksempel på hvordan at Monsanto allerede har vundet en retssag over for en bonde som var så uheldig at deres frøs gener havde blandet sig med hans egen såsæd. Monsanto vandt sagen.. Se dokumentation

    • Hej Laila

     Læs artiklen igen. Så vil du opdage to ting. For det første at Monsanto ikke udelukkende laver terminatorfrø, og for det andet at der jo allerede er ved at blive opkøbt patenter på naturligt forekommende planter. I tillæg hertil, er der links i min artikel til informations artikel, hvor det dokumenteres at EU allerede har udstedt tusindvis af patenter på planter. Det betyder at uanset hvordan du vender og drejer det, er der en proces i gang hvor jordens naturlige planter patenteres. Og ligesom de indiske bønner, med vandmelon eksemplet, kan man pludselig ikke længere bare så sine egne frø, men er tvunget til at betale Monsanto hver eneste gang. Ligesom Monsanto jo så pludselig ejer retten over pågældende frø, og dermed også kan trække det tilbage hvis de vil, og erstatte det med f.eks. genmodificerede varianter som de har lyst til. Det er pointen.

     Sidst men ikke mindst kan du her se et eksempel på hvordan at Monsanto allerede har vundet en retssag over for en bonde som var så uheldig at deres frøs gener havde blandet sig med hans egen såsæd. Monsanto vandt sagen.. Se dokumentation

  • Hej Nis

   Du siger blandt andet “Bare fordi de har patent på nogen planter betyder jo ikke at de kan tvinge bønderne til at bruge dem.” Og det er jo netop lige her det største problem ligger. Fordi som du kan se har EU allerede givet patent på tusindvis af planter, og den proces fortsætter jo På et tidspunkt er alle verdens spiselige planter patenteret, og herefter er bønderne jo tvunget til at bruge firmaernes frø. De kan enten købe og så dem, eller intet have at så. Og hvis de alligevel beslutter at dyrke, f.eks. helt almindelige kartofler, som de altid har gjort, kan de sagsøges og kriminaliseres – fordi der jo så pludselig er en kæmpe biotech virksomhed som ejer “patentet” på den pågældende plante. Så de bliver jo tvunget, og der kommer ikke til at findes noget “frit alternativ”. You see now?

   Bedste hilsner
   Dan

   • Nej. Man kan ikke få patent på noget gammelt der allerede findes.
    Man kan ikke patentere “helt almindelige kartofler”. De gamle sorter vil altid være frie og kan bruges som man vil.
    Man kan kun patentere noget nyt du har lavet/fremavlet/opfundet.

    De planter man frit kan købe, plante og høste frø fra nu, vil man fortsat kunne gøre det samme med.

    • Hej Nis

     Så har du stadig ikke læst dagbladets informations artikel kan jeg høre. Citat fra artiklen, m. primær fact sat i fed:

     ” Patenteringen griber desuden hurtigt om sig og antager helt absurde former. I sommer tog fødevaremastodonten Monsanto patent på en bestemt type broccoli, der ellers var naturligt fremavlet. Med hjælp fra det Europæiske Patent blev broccolien altså pludselig gjort til Monsantos opfindelse.

     Det er langt fra det eneste eksempel på uheldige konsekvenser af den europæiske patentering. I 2010 fik medicinalfirmaet Novartis blåstemplet et patent på en bestemt gensekvens, hvilket i praksis giver dem patent på at diagnosticere kræft i bugspytkirtlen – altså meget lig Myriad Genetics patent, der havde grelle konsekvenser i USA.

     På lignende vis er der de seneste år blevet udstedt patenter på software, peberfrugter og meloner. Med det Europæiske Patentkontors nuværende praksis, frygter vi, at et ja vil betyde, at grænsen for, hvad der må patenteres i samfundet, rykker sig yderligere – desuagtet hvad vi i den danske offentlighed måtte synes. ”

     Læs selv hele artiklen her.

     • Jeg har læst artiklen. Det er en ny plante med nye egenskaber de har udviklet.

      Ikke en gammel, kendt, sort.

      Man. Kan. Ikke. Få. Patent. På. Noget. Der. Allerede. Findes.

      At planten er “naturligt fremavlet” betyder ikke at den er opstået af sig selv ude i naturen. Der har været arbejde i at krydse specifikke egenskaber fra en plante til en anden.

     • Og selvom de siger “…blev broccolien altså pludselig gjort til Monsantos opfindelse.” betyder det jo ikke at alle sorter af broccolier tilhører Monsanto. Kun den specifikke broccoli sort som monsanto har fremavlet.

      Den sort de har fremavlet har en ekstra lang stilk så selve broccoli-hovedet (det vi spiser) kommer op over bladene og derfor er lettere at høste. Almindelige lavstammede broccolier vil ikke på nogen måde blive berørt af dette patent.

    • Rasmus E. Larsen

     Hej Nis
     det jo det de har gjort allerede..

     har du kigget på noget af hans dokumentation?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *