Menneskeligheden der blev væk – et wake up call

humanityMenneskelighed. Del ordet op, og det består af to ord, to betydninger sat sammen. Menneske = fornuftigt, civiliseret individ der nærer følelser, og som giver og kræver en respektfuld og ligeværdig behandling i modsætning til dyr, maskiner, åndeligt uudviklede personer osv. (Jf. Den Danske Ordbog) Og så ordet lighed, der har to betydninger: Det at være næsten ens med hensyn til udseende, opførsel el.lign.; det at have lignende egenskaber. Og “det at alle i et samfund er stillet lige, især med hensyn til retslige og sociale rettigheder og uddannelses- og erhvervsmæssige muligheder.”

Menneske-lighed, betyder altså noget med at være et individ som både giver og kræver respektfuld og ligeværdig behandling, på den ene side, og at ethvert menneske er stillet lige med hensyn til retslige og sociale rettigheder, på den anden side.

Det vil sige, menneske-lighed: Et civiliseret individ med følelser, som giver og kræver ligeværdig behandling, og har lige rettigheder.

Det lyder nu godt, på papiret ikke?

Men kan vi leve op til sån’ en fin definition? Kan du leve op til det? Kan dine politikere? Kan menneske-ligheden, i sin nuværende forfatning? Har du overhovedet stadig menneske-lighed i dig? Eller er du som mange andre blevet tappet for den, en lille frygthistorie af gangen?

Er du en af mange, der har byttet først en lille del af din menneske-lighed bort, en lille flig af dit sind og din sjæl, og i stedet indsat en lille flig af frygt, som siden har arbejdet i dig og gjort, hvad frygt altid gør ved menneskets hjerte, sået et frø af had? Som så igen har taget en flig til af dig og erstattet den med frygt, som så har sået mere had osv?

What If We Really Loved All Humanity?

Et had der starter, med små bemærkninger, bitte små stikpiller. “Hun må sku da svede i den burka”. Eller i muntre vittigheder om hottentotter, eller “perkere”. Eller som du pakker mere intellektuelt ind i de klassiske “dem og os” eller “de andre” “politiske” historier som medierne, og vores politikere utrætteligt programmerer dig med.

Du ved: “X” er de “rigtige” mennesker, og “Y” er de forkerte mennesker. I hvert fald i dag. I morgen er det, måske, omvendt, eller nåh nej det er det nok ikke. For “Y” er jo altid de samme ikke også? De onde er altid de samme har du lagt mærke til det? Og de er meget meget nemme at kende. For de onde er altid, fra du blev født til du dør, nogen som IKKE er en del af vesten. Så enkelt er det.

Alene dér, i den simple formulering, har du muligheden for at erkende, hvad denne verdens ejere, håber du overser: At det altid er den samme historie. Dem som IKKE er vesten er altid fjender, eller kandidater til at blive det. KUN fatter ved hvad der er det rigtige. Og sån’.

Men hov… hvad vil det nu sige? Vil det så ikke sige at ordet Menneske-LIGHED, alligevel, ligesom har nogle..hmmm.. “undtagelser” og sån’?.. Altså den rigtige ordlyd, må jo så være at menneske-lighed, betyder hmm.. noget ala: “alle mennesker er civiliserede og har følelser og lige rettigheder.. – hvis de er fra vesten!” Resten af dem ved vi ikke helt med.. det er ikke sikkert at de er mennesker nu, og sån’, så. Fordi de alle sammen er farlige, det siger medierne selv. Og vi i vesten er jo i en dyb dyb trance, hvor det at tænke selv, er at samnmenligne med kætteri… så det behøver vi ikke bruge tid på. Næe.. vi må hellere holde os til hvad medierne siger, eller rettere hvad vores politikere siger igennem, vores medier. Og hvad olie og våben industrien siger igennem vores politikere.

Ja, det føles bedre. Ja… for våben og olie industrien, ved nok bedre hvad det vil sige at være menneske-lige. At have menneske-lighed. Det var godt, så fik vi det på plads.

Heldigvis er det heller ikke dit ansvar vel? Det er der heldigvis ikke noget der er. Altså jo ok, det er der alligevel. Men kun hvis politikerne siger det. Og de har jo sagt hvad dit ansvar er. Dit ansvar er at gå på arbejde, så du kan tjene penge, til at fodre Olav med, og spille lotto for, så du kan få det gode liv, de snakker om i den der’sens reklame, så Olav kan blive stor, og få sig et job, så Olav kan fodre Lise. Som så skal blive stor, få sig et job og fodre Anders osv. Og sån’.. Som heldigvis alle sammen har det tilfælles, at de heller ikke har ansvaret, ikke engang for deres helt egen menneske-lighed. For den har vi jo våben-industrien til at tage sig af, igennem det der’sens EU, og de der’sens politikere som så igen lystrer EU, som vi heller ikke har ansvar for, sån’ rigtig. Derfor blev 44% af os da også hjemme, da vi sidst skulle stemme til det der’sens EU, som i virkeligheden bestemmer over Danmark, og sån’..

Så altså, hvor’n var det nu at det var. Nåe jo. Altså, olieindustrien er den mest magtfulde i verden, og lever af at invadere lande der har olie, og dræbe sig vej til olien, under forskellige påskud. Våbenindustrien er næsten lige så magtfuld, men den lever bare kun af at dræbe, og ikk sån’, så meget andet. De er så rige faktisk, at de har råd til at bruge lige så mange resurser, som der nu engang skal til, for at vores politikere makker ret. Så det gør de, industrierne, og politikerne.

Så hmm ok, det vil altså sige at vi sætter to industrier der har samme interesse: At dræbe mennesker – til at bestemme over EU’s (og USA’s) politikere, som så igen, bestemmer over Danmarks politikere, der jo blot er EU – forvaltere, som så igen bestemmer over dig og.. din menneske-lighed.

Konklusion: Dem som lever af at dræbe mennesker, morderne, bestemmer over selve menneske-ligheden. Hvem kunne mon å’ være bedre til det job?

Og i mens løber du videre. Dit hjerte på stand by, din menneske-lighed, skubbet i baggrunden, med en hjerne fyldt med de paroler og slogans, som morderne og deres dukker, har lært dig. Som morderne vil gentage messende for dig i al evighed. Ud af din TV skærm, ud af din radio, ud af dine aviser, ud af dine naboer, søstre, brødre og elskede. Som du sanseløst lærer og reciterer, på helt samme måde som “islamisten” et sted sydpå gør det, præcis ligesom “jøden” gør det, præcis ligesom “evangelisten” gør det, præcis ligesom “ateisten”, præcis ligesom “videnskabsmanden” gør det.

Alle fortæller vi kritikløst videre hvad morderne har lært os. Vær bange, frygt, og had “de andre”, glem hvad du er, hvad du kan, glem din styrke, glem din latter, glem dit skæbne-fællesskab, med alle levende væsner, herunder alle mennesker, på denne jord, glem din næste-kærlighed, glem din omsorg og alt dit lys, glem din sunde fornuft og vigtigst af alt; glem for guds skyld, (og for mordernes), din, og alle andre menneskers menneske-lighed.

Intet du kan gøre i hele dit liv, er vigtigere end det. Intet overhovedet.

For først når du har glemt din menneske-lighed, kan vi myrde dine jordiske søstres og brødres børn i fred.

Kærligheden er stærk. Husk hvem du er søster, husk hvem du er broder.
Som mig er du et menneske. Vi er ens. Vi er lige. Alle som en.

Vi er menneske-lige.

Husk.

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Mod, Mundbind og Mediemagt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *