Er Ateister i Virkeligheden Stærkt Troende?

atheism-against-300x240Det har altid undret mig såre hvor skråsikkert hardcore ateister udtaler sig. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige at de har den stærkeste tro jeg nogensinde har oplevet. For VIDEN, det har de ikke. Intet menneske på denne klode ved en kæft om hvorvidt gud er en realitet eller ej. Overordnet “syntes de fleste mennesker bare ting”. Hverken mere eller mindre. 

De ateister med det mest ukuelige storhedsvanvid, der rækker ud over megalomaniske dimensioner, siger dog alligevel ofte mellem linierne, og i de mest uhyrlige tilfælde, direkte, at de VED at gud ikke eksisterer.
Og i det øjeblik de gør det, bortvasker de med et fingerknips al menneskelig erkendelseshistorie, og især al videnskabelig historie mennesket nogensinde har produceret. For er der en ting videnskabernes historie igen og igen har stadfæstet, er det sin egen fejlbarlighed, og sin impermanente natur.

Sir Francis Bacon blev også taget meget alvorligt, af yderst “intellektuelle” skikkelser, da han med samme, grænsende til det arrogante selvsikkerhed, erklærede at “det er umuligt for et menneske at bevæge sig med en fart af 100 km. i timen. Ansigtet vil blive trykt fladt..”

Og heri ligger den blinde vinkel ved både hardcore ateister, og enhver anden form for fundamentalister. De ophøjer egne antagelser, og egne overbevisninger, til definitive og evigt urørlige “sandheder”.

Når alt kommer til alt er menneske aben, et væsen der har ca. 900 gr. fedt placeret i en hovedskal. 900 gr. såkaldt hjerne, der igen og igen har fejlet mennesket, endda i en sådan grad at menneskeaben, nu aktivt er ved at udrydde sig selv. Og alligevel peger nogle af aberne skråsikkert ud i et endeløst kosmos, hvor i jordkloden og dens mange selvsikre aber, blot er et sandkorn på en endeløs strand og siger gud-hjælpe mig: Vi har forstået og undersøgt selve det eneløse kosmos, (med et stykke optisk glas og lidt radiosignaler) uden at kunne komme længere med vores abekroppe end til månen.

Og konklusionen fra vores sandkorn er: Ingen har skabt alt dette, der findes ingen mysterier udover hvad øjet kan se (selvom dit øje kun kan se under 1% af lysspekteret, hvad er der mon i de andre 99%?) Og vi VED det, for det siger vores 900 gr. fedt os nemlig, for indeværende.

Øv bøv.. kunne man fristes til at tilføje.

Jeg kan ikke forestille mig nogen form for større storhedsvanvid og mangel på ydmyghed, selverkendelse og proportionssans, i forhold til selve det endeløse kosmes, end netop hardlinerateisme.

Så at kalde ateisme for rationelt er, set i ovenstående lys, i mine øjne, så langt fra “rationelt” som et menneskes bevidsthed omtrent kan komme. Det er snarere simpel mangel på ydmyghed og evnen til at erkende egne begrænsninger som et impermanent fragment af et støvfnug på en uendelig filmstrimmel.

Kan du lide mine artikler, bøger eller musik? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev, og følg med i al galimatiassen, få gode tilbud vind bøger, koncertbilletter osv. P.S. bare rolig jeg spammer dig ikke, og mit nyhedsbrev kommer højst en gang om måneden, af og til sjældnere.

TILMELD DIG NYHEDSBREV FRA DANJOHANNESSON.DK:

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Opskriften På Et Bedre Samfund og Et Bedre Liv

Opskriften På Et Nyt Og Bedre Samfund og Et Nyt og Bedre Liv: Min Sankt …

En kommentar

 1. Egil A. Frøysadal

  Jo, det er rigtig nok. Ateister er stærke i troen … på videnskaben.
  Kristne er kun stærke i troen. De trænger ikke BEVIS.
  Det vil sige, at forskellen mellem en ateist og en “moderne” satanist
  ikke behøver at være særlig stor i DK.
  Derfor er landet nærmest idéelt som forsøgsklud for de pengegriske
  satanister, som vil indføre NWO. Og det begynder jo folk at føle nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *