Så kom den endelig – Frygt 2.0 nu med Cyberdoom..

I dag læste jeg igen en artikel om hvad der er “under produktion” ifht. kommende globale frygt / nyhedshistorier. Den næste “big thing” vi skal frygte, indtil at der er hyret en ny antagonist til at køre terrorfrygt kampagnen / historien videre, hedder Cyberdoom..

Terrorhistorien har efter Osamas “forsvinden som støv over havet” som bekendt mistet lidt momentum, så det er kun rimeligt at vi nu endelig, efter ti år med genudsendelser og halvdårlige toere og treere, får en ny frygthistorie med en cool titel. Og hvis historien så samtidig kan få det forbandede demokratiske internet banket på plads, ved samme lejlighed, har vi fået slået to fluer med et smæk.

Artiklen jeg nævnte i indledningen, taler om frygten for kinesiske hackere, frygten for elektronisk terrorisme osv. (Smart hvis man ikke lige har en fysisk fjende hyret ind endnu) Den gør i det hele taget opmærksom på en række potentielle trusler, denne gang ved internettet. Og hvad så, whats the big deal? Det er blot endnu en lille artikel, og der er sikkert styr på det.
Og ja det er der, men som så ofte før er problemet bare at det som der “er styr på” hverken handler om den enkelte avisartikel eller Cyber Doom i sig selv, men om – som altid – at cue dig. Stille og roligt at henlede din opmærksom på noget nyt du skal frygte. Når det er klaret går manuskriptet for alvor igang, og over de kommende måneder og år vil du nu komme til at opleve følgende:

Første Cue / anvisende signal i form af introducerende nyhedsartikler om Cyberdoom iværksættes. (som nævnt allerede så småt i gang)

Første akt i den kommende kampagne som skal sikre at borgerne giver efter for de kommende love til regulering af internettet, igangsættes, flere artikler og indslag produceres.

Optrapning. Medier, magthavere og eksperter forklarer at “problemerne / sagen” vurderes som “værre end først antaget” eller lign.

Shock and awe (Point of no return):  Her vil vi blive præsenteret for noget grusomt, som ingen tør tale imod. Ifht. internettet vil det mest sandsynligt være pædofili / børneporno eller lign. Alternativt vil der opfindes nye globale “sikkerhedstrusler” osv og vi vil se indslag hvor det “virkelig er sket”, (det med Cyber terrorismen) mest sandsynligt for en humanitær organisation, eller ved et militært anlæg med atomvåben. (For at aktivere enten din empati, eller øge din følelse af  frygt.)

Forklaringer: Journalisterne vil beskæftige sig med sagen og dens mulige løsninger (øget kontrol) i stedet for med alternative motiver hos de politikere, virksomhedsledere og “eksperter” som er sagens kilder. En pointe som rummer en fuldstændig afgørende forskel på fortolkning, formidling og borgernes “definition af situationen”.

Udfasning / happy endning: De nye love som fjerner internettets anarkistiske og demokratiske indhold er (til den tid) introducerede og gældende. I stedet er der opsat nogle pseudo diskussionsløsninger, som er skarpt overvåget. Truslen (Cyberdoom) vil herefter beskrives som “aftagende” – og en ny frygtkampagne formuleres til at tage dens plads.

Men hvorfor?

Årsagen til at stykket du nu skal opleve overhovedet sættes op til at begynde med er: Internet aktivisme har vist sig at fungere. At producere en grad af reelt demokrati, at give adgang til viden uden for de primære manuskripter i en i øvrigt lukket medialiseret matrix konstruktion.

Dette skal standses, og bl.a. derfor sidder Danmark i al hemmelighed, (dette har dagbladet information tidl. dokumenteret) på udemokratisk vis, og forhandler kontrol og censur af internettet i form af ACTA loven.

Det skal standses fordi at vi lever i en olie, krigs og kapitaldreven virkelighed, hvor mindre end tusind mennesker ejer majoriteten af de toneangivende amerikanske mediekoncerner, og samtidig har aktier i olie og våbenindustrien.

Det er ganske enkelt et globalt teaterstykke som er designet til endeløst at retfærdigøre reduktion af reelt demokrati, fordi ægte demokrati betyder at folket – de mange, bestemmer over de få (politikerne og CEO’ sne) i stedet for som i dag, omvendt. Og når vi mærker efter vores indre mavefornemmelse, eller ligefrem intuition, ved vi det inderst inde godt.

Ægte demokrati, med fri adgang til alternative vinkler og informationer, med mulighed for fænomener som wikileaks eller internet aktivisme som den der har været en del af den verdenshistoriske forandring vi nu ser udfolde sig i mellemøsten, er simpelthen for besværlig, hvis man har få, snævre og udemokratiske interesser at varetage.

Det er det, dette her drejer sig om, og jeg garanterer dig for, at vi fra i dag af kommer til at høre langt mere om hvorfor internettet skal “reguleres”.

Demokratiets sidste reelle bastion, internettet, skal bankes på plads, og stækkes så meget, at du er nødt til at vende tilbage til “The Tube” og igen lytte til “primær historien” inkl. dens evige ensidighed, afledning, frygtfokus og polariserende diskurs.

Og jeg vædder gerne en femmer på at jeg har ret, det bliver de lettest tjente penge i mit liv.

Indtil da. Enjoy the show..

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Mod, Mundbind og Mediemagt

3 kommentarer

 1. Hej Dan

  Jeg spekulerede på om du med “chock and ore” (stopklods og åre) mente “shock and awe” (chok og ærefrygt)

  Ang. cyberfjenden, så er der lagt op til den i lang tid. Dubya sagde i en tale tilbage i 2001 at hackere er terrorister. Nu kan jeg ikke huske om det var inden september, det tror jeg nok det var, for jeg gik på det tidspunkt og snakkede om at hackere ville være det nye skræmmebillede til at afløse Soviet. Det var omkring der at de første historier om kinesiske statshackere ramte MSM.

 2. Ib Christensen

  Er der andre end mig der har haft tanken?

  “Hvor meget false flag hacking attack kan 6,6 milliader forsvunde dollars købe?”

 3. Jeg snakkede med min onkel idag om det samme problem, dog et andet emne. Det omhandler min onkel som er på sygedagpenge, han har hold i nakke og skulder, og han har KOL. Han kan knap nok tage sin havestol frem før at han skal have en pause i 3 kvarter før han har kræfter til at lave noget igen.

  Græsted-Gilleleje Kommune gør alt hvad de kan for at få ham ud i arbejde, men manden kan altså ikke. Vi snakker derfor om denne trussel som vi hører fra regeringen gang på gang – Danmark er i krise!!! Og vi skal have alle i arbejde hurtigst muligt for ellers så går vi konkurs. Men vi undrer os over hvordan det kan være at vi finder 20 milliarder her og 80 milliarder der til forlængelse af kanalrundfart og én ekstra metro station i hjertet af København.

  Vi kan blive enige om at infrastruktur er vigtig men når de beklager sig over at vi er ved at gå konkurs (hvilket jeg altså nægter at tro på)så bruger de jo pengene helt helt forkert.
  Jeg tror som du siger Dan, at regeringen og medierne generalt har rigtig mange skræmme historier i ærmerne, og dette bliver så åbenbart det næste.

  Hvis vi dog bare alle ville stå sammen og hoppe af skræmme vognen, så ville verden sgu nok være et bedre sted for os alle, ihvertfald os i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *