TV vis mig hvem jeg er!

Som mennesker kender vi alle til det at længes. Ofte efter noget ordløst, noget udefinerbart.

Hele mit liv har jeg taget mig selv i at sidde foran TV´et, læse aviserne, lytte til radioen og nu på det seneste surfe online universernes endeløse flader at indhold. Rastløst afsøger og venter jeg, leder, klikker og håber. Næste gang må det ske. Næste forside, eller næste website, må kunne gøre det. Fortælle mig noget om det. Fortælle mig om det jeg leder efter. Besvare bare nogen af mine spørgsmål. Om det som virkelig tæller. Om hvem vi er som art, udover de biologiske data. Om hvad vi er her for? Om hvad det er vi vil som art med denne vores hårdt prøvede verden. Om retningen for os overordnet set. Om en samlet vision. Eller hvad med en historie om at man endelig har fundet ubestrideligt bevis på intelligent liv i rummet, som knytter os til et større fællesskab.  Ja hvad med hvad som helst som antyder konturerne af noget med blot den mindste gnist af mening.

Men det er endnu aldrig sket. Absolut intet i den retning er sket. Det nærmeste vi kom var præsidentvalget imellem Barack Obama og John McCaine. Obama så ud til som den eneste nulevende medieperson at have forstået denne enorme, globale længsel og sult. Ved at profitere på denne dybe følelse, ikke med et klart svar, men i det mindste med et grundlæggende budskab om at ændre kurs fra åbenlys vanvid til en højere grad af ansvarlighed, koblet med ideen om at vi kan et eller andet, vandt han et præsidentvalg. Godt for ham, men hvor godt det er for os andre er til åben debat.
Alle amerikanske præsidenter efter JFK, ser ud til at tjene alle mulige andre herre, end deres folk.

Uanset hvad var det stadig langt langt fra godt nok. Jeg er stadig sulten. Min sjæl skriger på mening, men intet medie har endnu, i så meget som et splitsekund formået at levere den. I fiktionens verden jo. I litteraturens verden ligeså. I mødet med indsigtsfulde mennesker med livsvisdom, ja, men i den brede mediestrøm  – nej.

Hvad er det der gør at denne vores mest smukke og menneskelige tørst aldrig forsøges slukket? Jeg er med på at en samlet global ”sandhed” ikke findes, i hvert fald ikke så længe at 90% af jordens befolkning bekender sig til et uddateret og beviseligt ukorrekt newtonsk verdensbillede, eller skiftende former for statiske, dogmatiske religioner.

Som jeg ser det er der tre muligheder. Enten er alle verdens producenter af medieindhold ikke bevidste om sulten. Eller også ønsker de ikke at stille den. Alternativ tre kunne være en kombination af begge dele. Jeg må tilstå at jeg hælder mest til mulighed tre. De fleste er ikke bevidste om denne sult, og de få som er tør ikke tro på at de kan være i stand til blot at komme med en flig af en godbid. Og alligevel er det muligt. Hvorfor ser vi ikke medieindhold i spandevis om hvad vi egentlig reelt ved i dag? Hvorfor er alle programmer stadig fastlåst i det Newtonske verdensbillede, når laboratorieforsøg som kan gentages endeløst, altid med samme resultat – virkeligheden er afhængig af bevidsthed – viser at det Newtonske paradigme simpelthen er ukorrekt?

Hvorfor forholdes det for os hvad konsekvenserne af fysikernes anden store opdagelse – alt er energi – reelt betyder for selve det at eksisterer?

Jeg tror svaret er enkelt. Alt hvad vi har skabt hidtil, alle de værdi og frygtforestillinger vi har baseret vores verden på, vil fremstå som det det er: Ukorrekt. Blot de to ting jeg her har nævnt, som er 100% dokumenterbare og beviselige igennem rene empiriske forsøg har jo, for den som tør tænke frit, revolutionære konsekvenser. Hvis stof kun findes når der tilsættes bevidsthed, må der være en form for observatør, for at universet kan eksistere. Når alt er ren energi på sit mest grundlæggende niveau kan intet, heller ikke du eller jeg reelt forgå. For energi kan ikke forsvinde, kun skifte form. Det er ligeledes et dokumenterbart fact. Da mennesket er energi og stof, er det således en dokumenterbar lovmæssighed at vi består af noget som ikke kan forgå og som er en indlejret del af ren bevidsthed.

Makes you think, right?

Men vi hører stadig intet om disse ting. Det er da ellers ret store ”nyheder”. Hvis konsekvenser for alle religioner, alle ældre typer af videnskabelige verdensbilleder, alle former for konflikt og undertrykkelse – er endeløse og omstyrtende.

Så lad dette være mit beskedne håb i dette indlæg. Forlang at få mere at vide om hvad vi virkelig ved. Forlang at de mange talende hoveder og eksperter som i praksis holder os fængslet i uvidenhed, enten holder mund eller opdaterer deres viden inden for Kvantefysikkens helt klare beviser.
Ellers holdes vi hen i et langt slør af formålsløs udenom snak. Om bekymringer baseret på et grundlæggende forkert billede af selve virkelighedens natur. Og af endeløse middelmådige og til tider fatale politiske beslutninger, som officielt har til formål at beskytte os, fra en pseudo virkelighed, hvor 99% af alle ”løsningerne” tilbydes af nøjagtig de samme mennesker som oprindeligt skabte problemerne.

Ønsker vi vitterlig et bedre samfund, må det til enhver tid baseres på hvad vi i realiteten ved, og ikke på hvad vi engang syntes at vide. Det kaldes evolution, det gør det modsatte ikke.

Kan du lide mine artikler eller mit arbejde her på siden i det hele taget? Så vil jeg bede dig hjælpe mig, ved at trykke syntes godt om sitet ovre i “Følg med på Facebook” modulet, til højre på sitet.
Jeg vil også anbefale at dig at tjekke beskrivelsen af min bog “Virkeligheden Bag Virkeligheden” ud, da denne spændene Sci Fi roman, tilbyder dig yderligere fordybelse i de emner som behandles her på sitet.

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Hvad Helv… Foregår Der Til Grand Prix?

Hvad Helv… Foregår Der Til Grand Prix? Vi har snakket uden om LÆNGE nu. Men …

2 kommentarer

  1. Hej John

    Det er et kollosalt spændene område du forsker i, og jeg ville ønske jeg vidste mere. Min viden er endnu kun overordnet, men jeg ser kvantefysikken som et af, hvis ikke det´,vigtigeste forskningsområde der eksisterer inden for naturvidenskaben.

    Tak for dit input, som er meget velkomment her på siden. Det vil bestemt ikke være dårligt med mere af det.

  2. Jeg er grundlæggende enig.

    Af uddannelse er jeg teoretisk fysiker. Min spiritualitet (ikke religiøsitet, for jeg er ikke klassisk religiøs på nogen måde) beror i vid udstrækning på, hvad kvanteteorien beretter om:

    Partikler, der har vekselvirket, er korreleret (they are entangled) på tværs af rum og tid. Når min krop engang falder fra hinanden, så vil atomerne i den selvsagt blive spredt omkring, men korrelationerne imellem disse vil ikke gå tabt. På den måde er intet nytteløst, ej heller oplevelsen af lidelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *