Kausalitet – Brokkerøvenes Blinde Plet

Businessman Touching Domino Pieces Arranged in a LineDet sker stadig med alt for jævne mellemrum at jeg læser kommentarer og indlæg på sociale medier om “kontanthjælpsmodtagere der får 22.000 kr. netto!” og klassiske historier om “bekvemmelighedsflygtinge” og andre løst revne slogans og mentale programmer, som så papegøjes ukritisk og ureflekteret videre, krydret med alt den “retfærdige” harme og selvretfærdighed der hører til disse kollektive fordømmelser og hads udgydelser.

I denne artikel vil jeg derfor introducere det ene svære ord, den ene universelle og evigt uomgåelige naturlov som brokkerøvene konsekvent ikke har forholdt sig til, overhovedet, i de sidste 15 år. Loven om årsag og virkning også kaldet for loven om kausalitet.

Lad os først lige starte med at tale myten om “de rige kontanthjælpsmodtagere”.

I de eksempler pressen og politikerne graver op sker det at det lykkes at finde en enlig mor med tre børn og en vildt høj husleje som ialt, ved hjælp af meget mærkelige regnestykker og ved at indregne alle ydelsers værdi inkl. børnehavepladser til tre børn, børnepenge,  osv (som folk med arbejde som bekendt også får) kommer op på 22.000 kr. efter skat. Hvad der glemmes ved disse historier er at langt langt de fleste på kontanthjælp er enlige, eller samlevende uden børn, eller bor sammen med en arbejdstager og får derfor INTET. Men igen langt de fleste på kontanthjælp er enlige. De enlige har IKKE 22.000, men ca. 10.000 BRUTTO og 6.500 udbetalt om måneden i alt – til alt. Jeg ved det for jeg har selv prøvet det i sin tid.

Så skal der peges fingre så peg derhen hvor de sande tyveknægte er – OVER DIG, ikke under dig: http://www.b.dk/…/danskere-har-sendt-1000-mia.-i-skattely På den anden måde er vi nemlig blot nyttige brikker i elitens evindelige spillen folket ud imod hinanden over brødkrummerne.

Og husk at der er et ord for de “vilde historier” du ser i fjernsynet, og tro mig jeg har forsket til bunds i det og skrevet mit kandiatspeciale i medievidenskab om det, og det hedder: Propaganda. Man tager et enkelt horibelt tilfælde eller tre, og så projicerer man det ud på en hel befolkningsgruppe. Derefter reagerer masserne, med forudsigelig vrede, typisk uden at have nogen føling med hvordan de 98% andre kontanthjælpsmodtagere hutler sig igennem livet. Kort efter kan hadet og frustrationerne katalyseres ind til yderligere neoliberale stramninger – ikke kun for de tre personer man  har fundet, men for HELE gruppen af udsatte danskere.

Imens overses alle de sande problemer: Tusind MILLIARDER i skattely alene i 2010, mere end nok til at betale mange mange gange for alle de “onde” (de svageste i samfundet) så som flygtningene der kommer fra de fire lande VI SELV BOMBER, og de ledige, der ikke kan få jobs fordi at der simpelthen ikke er jobs til alle, og fordi nogle er for syge til at bestride dem, samt mere end nok til at flerdoble hele velfærden i hele samfundet.

Eller 100 milliarder til nye kampfly der ikke kan flyve, og som, når de engang kan flyve, vil føre endnu flere bomber til de nationer som ikke følger USA’s dagsorden som slaver. Hvilket så igen skaber flere flygtninge, og voldelige “terror / modstandsgrupper” som der så igen skældes ud på, igen uden at erkende at vi SELV HAR SKABT DEM, ved at bombe deres lande.

Det hele hedder KAUSALITET (loven om årsag og virkning), og er det princip, den universelle lovmæssighed, som vores land har brug for at borgerne begynder at huske hvad betyder. Here goes med eksemplerne på kausalitet:

  • Hvis man putter vand i håret bliver man våd, uanset hvad man “mener” om det.
  • Hvis man, som Danmark gør, bomber 4 lande, og dræber over en million civile Irakere, så kommer der voldelige modstandsgrupper og flygtningestrømme. (Hvad ville du SELV gøre hvis din familie blev myrdet, og dit land totalsmadret, baseret på en løgn om masseødelæggelsesvåben? Sige tak?)
  • Hvis man vælger en korrupt regering ind, som har mørklagt hele miljø og fødevarerområdet, hele nordsøolie aftalen, og hele det politiske embedsværk samt egne handlinger, så får man kriminelle politiske handlinger og en stat sårbar over for korruption og venneaftaler (så som DONG salget.)
  • Og hvis landets rigeste topsnyltere gemmer tusind milliarder alene i 2010, så får man medier og politikere som producerer prygelknaber og historier der sparker nedaf til de svageste. Og hvorfor får man mon det? Simpelt fordi at på den måde er man sikker på at folk kigger nedad, med had, på ofrene for århundreders største plyndringer af hele nationer, i stedet for at kigge opad, hvor forbryderne reelt sidder, og har siddet i årtusinder og holdt dig beskæftiget med smålighed over for dem som ligger nedtrampede på bunden, samt brødkrummer, fisse og fodbold.

Jeg håber du vil lære dine venner og dine børn hvad kausalitet betyder. Har de svært ved at forstå det, så bed dem om at hælde en kop vand i deres eget hår, og spørg dem om de regner med at være tørre eller våde bagefter.

For sværere er det faktisk ikke at forstå.

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Men Hvad kan JEG Gøre?

Et af de spørgsmål man oftest hører når verden virker vanvittig er: Men Hvad Kan …

En kommentar

  1. Hvorfor nævnes kun USA og den vestlige verden som dem der bomber, så vidt jeg bomber Rusland og Syriens regering også i flæng uden hensyntagen til civil befolkningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *