FUCK DANMARK – LÆNGE LEVE DEN FASCISTISKE NEOLIBERALE CENTRALUNION, SLAVE

censor-thisHvad er det egentlig der sker i vores lille land i disse år? Har du nogensinde prøvet at lægge de mange små brikker sammen, til det store spil, det hele billede? Spareøvelser, nedskæringer, fyringsrunder, udhuling af alle dine civile og demokratiske rettigheder, nedlæggelse af velfærdsstaten, gennemgribende reformer, centralisering, og nu, snart, en ny lov – Offentlighedsloven, som vil sikre at du ALDRIG mere kan følge med i politikernes mange ulovligheder og løgne. Hvad FØLER du min broder, hvad SER du min søster? Er du død, eller er du skarp nok til at fornemme stanken? Af råd, Af korruption og af en smuk gammel stats, døende legeme?

Fuldstændig himmelråbende magtarrogance mener nogen, total døvhed ifht. vælgere, bagland og partimedlemmer klynker andre, ‘magtliderlige!’ fråder igen nogle helt tredje. Og de har alle ret. Og så alligevel ikke. For som så ofte før overses den samlende analyse. Det større mønster ignoreres, eller oftere endnu, når slet ikke til overvejelse.

Fordi pressen, uddannelsessystemerne og medierne siden barns ben har trænet dig i enkeltsags logikkens, frustrerende og afledende processer. Aldrig i evnen til at tænke holistisk. Selve ordet “holistisk” er endda, for god ordens skyld, oftest latterliggjort, og blevet forvansket til at handle om hashrygende hippier med mellemnavne som månebarn og soldanser. Men holisme betyder blot at tænke i helheder. At se på hvad puslespillets dele tilsammen udgør, i stedet for at stille sig tilfreds med en enkelt brik i sig selv.

Så jeg vil bede dig om nu, måske for første gang i dit liv, at lægge alle de brikker jeg nævnte i indledningen på bordet foran dig, og så lægge nogle få ekstra til. Brikkerne er:

Brik A: Total Centralisering af Danmark:

Politireformen, sygehusreformen, kommunal / regional reformen, lærerreformen, der tager magten væk fra lærerne og placerer den hos staten, lægerne skal snart igennem det samme, faktisk skal alle offentlige institutioner igennem det samme, det kom frem i et dokument fra Bjarne Corydons ministerium for nylig, offentliggjort af information. Alt skal centraliseres, alt skal underlægges statens kontrol. Og JA det ER ligesom Sovjetunionen, Østtyskland, Cuba, Kina osv. Staten bestemmer, og kontrollerer ALT. Nærdemokratiet er dødt. Denne proces er forgået gennemkoordineret, og har intet med partifarve-illusionen at gøre. VKO startede, “De røde” har fortsat processen, der, nu helt åbenlyst, simpelthen ER koordineret. Det er reformer af så omfattende art, simpelthen nødt til at være, for at systemet ikke bryder helt sammen under transformationen. På samme måde som en krop også må opereres over flere omgange, for ikke at bryde sammen, hvis alt skal remodelleres.

Brik B: Nedbrydning af Danmarks juridiske nervesystem, jeg har listet et par af eksemplerne op før, men vil gøre det her igen, for det er en meget vigtig brik:

Love og tiltag, der nedbryder demokrati og / eller civile rettigheder siden 2001.

 • 2002 Terrorlov 1 = Reducerede civile rettigheder.
 • 2006 Terrorlov 2 = Reducerede civile rettigheder.
 • 2009 Lømmelpakken = Reducerede civile og demokratiske rettigheder.
 • 2010 US overvågning af DK DNA Registre = Reducerede civile rettigheder.
 • 2010 US overvågning af DK´s Udenlandske betalingskort.
 • 2000 – ? mindst 70% af al Dansk lovgivning er oversættelse af EU tekster.
 • 2009 – ? Vi har en EU Præsident. Præsidenten er aldrig blevet valgt af noget folk. Intet valg blev afholdt.
 • 2011 Der oprettes en EU regering. (Og ja regeringer regerer) Ingen valghandlinger. Blot en kort notits i information.
 • 2012 Den nye Offentlighedslov = Reducerede demokratiske rettigheder.
 • 2012 TTIP 3 civile personer i et “tribunal” kan sammen med amerikanske konglomerater påvirke, skrive og forhindre alle kommende Danske, Europæiske, Amerikanske, og muligvis og Mexicanske love, og får magten til uhindret at sagsøge samtlige landes regeringer for “handelsbarrierer”. = Fjernelse af stort set alle borgere i den vestlige verdens rettigheder. Demokratiske og Civile.

Kan i se hvor vi er på vej hen? Skeptikere ifht TTIP, læs venligst denne artikel fra den respekterede The Guardian. Så er dén skepsis skudt ned.

BRIK C: Adfærds og værdijustering af Danmark

Gennem klassiske propagandaværktøjer, så som dæmonisering af enkeltpersoner, der repræsenterer en hel “gruppe”, f.eks. Kontant Hjælps Carina, Nogle få dovne folkeskole lærere, Dovne Robert mv. Stigmatiseres hele befolkningsgrupper. Vi udstilles, tilsvines, og, ufatteligt nok, er derefter, gang på gang, dumme nok, til at falde på halen over det samme gamle trick, og gør hvad vi som flok dyr er tykhovedede nok til: Går i flæsket på hinanden, i stedet for de politikere, og den eftergivende presse, der satte hele showet i scene til at begynde med. Når loven, der er planlagt før propagandaen, så kommer, accepterer vi den. Så dovne Robert, Kontanthjælps Carina, og alle de andre “idioter”, endelig bliver klapset på plads. Alt sammen på trods af at den eneste virkelige idiot, er dig som hver eneste gang falder for det. Det er din blindhed og ignorance, der gør at et helt land er løbet over ende, nonstop siden 2001 af politikere og beslutninger, der ikke vil dig, eller dine børn, det godt.

Værdi justeringen er i øvrigt til at sammenfatte i et ord: Slave-mentalitet. Du opdrages til at underkaste dig autoriteter i alle sammenhænge af dit liv. Fra studieværterne i TV programmerne, der fortæller dig at voksne mennesker ikke selv kan styre deres økonomi, til politikere der fortæller dig at dine venner og familie igen skal ned og dræbe tusinder af andre mennesker “et sted sydpå”, typisk et sted der har olie i sin undergrund, eller er verdens hovedleverandør af heroin / opium. (Dvs. er profitable.)

BRIK D: Kriser, kriser, kriser

NONSTOP siden 2001 har de været der. Kriserne. Fra at få dig til at løbe rundt som en idiot og vaske hænder ustandseligt pga. N1H1, der aldrig nåede op på siden af hvor mange liv, en helt almindelig influenza tager, hen over en 9/11, til “en gal terrorist med en økse” her i lille Danmark, bizarre fugleinfluenzaer, SAR, til den “økonomiske krise” osv osv osv. Det bliver VED. Og ved du hvorfor? Fordi det er et POLITISK VÆRKTØJ. Forstå det nu venner! Frygt er blevet brugt politisk, nonstop siden den tidlige kristendom, og endda længe før det. Til at holde dit sind slavebundet, til at få dig til at føle dig utilstrækkelig, magtesløs og vigtigst af alt bange. Det er forudsætningen for det alle kriserne går ud på: At gøre dig føjelig, så man kan gennemtvinge politik, du aldrig ville tillade hvis du var forbundet med din hjerne, dit hjerte og din sunde fornuft.

På den måde kan du tvinges til at tage statens metalliske pat, komplet med giftrester, ukendt kemi, overvågning og total social kontrol, i din kæft – og sige tak bagefter.

BRIK E: Danmarks Folketing er i virkeligheden en EU Fillial.

EU er og bliver en udemokratisk institution. Ja der er folkevalgte parlamentarikere, men de bestemmer ikke, det gør kun kommissærerne, som ikke er folkevalgte, over dem sidder så EU’s præsident, som er indsat, ikke valgt. EU’s politikere er købt og betalt af kapitalkræfter der hvert år bruger milliarder på lobbyisme. Så hver gang du undrer dig over at lige meget hvem du stemmer på, får du den samme kapitalfikserede, neoliberale politik, ja så ved du nu hvorfor. Danske politikere er, muligvis med undtagelse af enhedslisten og DF, blot simple EU-Forvaltere. At skælde ud på dem, svarer til at skælde ud på kassedamen nede i din bank. Hun gør bare det arbejde bankdirektørerne har dikteret hun skal, og det gør dine såkaldte politikere også.

BRIK F: MÅLET – Den Fascistiske Neoliberale Centralunion.

Men hvad er det så de bygger, alle sammen, vores EU-Forvaltere? De bygger dig et nyt samfund. Et samfund hvor individet ikke længere har nogen rettigheder, hvor følelsen af magtesløshed, afhængighed af staten, og frygt er allestedsnærværende. Frygten for at ende på gaden, blive arbejdsløs, miste hus og hjem osv.
På den måde kan du tvinges til at tage statens metalliske pat, komplet med giftrester, ukendt kemi, overvågning og total social kontrol, i din kæft – og sige tak bagefter. En stat som er styret af EU, Den Fascistiske Neoliberale Centralunion, der fungerer som hubben hvorfra kommandoerne udstedes. Kommandoer som er købt af de samme konglomerater, der er ved at opkøbe alt andet, inkl. USA, som er nogle år foran os i processen. (Husk at med USA’s nye smarte NDAA lov, kan enhver borger tilfangetages, fængsles, tortureres og likvideres af staten, uden retssag, blot han kaldes “terrorist”.) Selv jordens egne frø, grundlaget for fødevarer og liv, er ved at blive købt op. Tjek blot firmanavnet “Monsanto” i google og du er godt på vej til at erkende også denne forbrydelses omfang. (Eller se en dokumentarfilm om firmaet her.)

Men altså – nu ved du hvad den totale centralisering og træning af din neoliberale Herre / slavementalitet går ud på. Hvad det skal bruges til. Slave.

BRIK G: Den Nye Offentlighedslov

Denne lov sikrer, som jeg nævnte i starten, at du ikke længere kan følge med i danske politikeres hyppige ulovligheder. Alt kan planlægges, og udføres i mørket. Helt “lovligt”, i den forstand at du aldrig vil få noget at høre om det. For pressen må ikke længere grave i politikernes rådne sager.

Denne brik er nødvendig for at nedbryde demokratiet fuldstændigt. Visse handlinger er stadig så ulovlige at den allerede ignorerede grundlov, faktisk ville kalde det landsomstyrtende, landsskadelig virksomhed. Den slags kan man komme i fængsel for. Meget længe. Man kan også risikere en voldelig revolution i befolkningen og andre tidsrøvende besværligheder. Den slags slipper man heldigvis for, hvis ulovlighederne ikke opdages, før længe efter de er blevet begået, og af omveje skrevet ind som nye love, eller blot glemt et sted i synderegistrets dybder.

Den nye offentlighedslov er med andre ord nødvendig, hvis det du er ved at bygge, er en Fascistisk Neoliberal Centralunion uden demokratisk mandat eller validitet. Et projekt du ikke KAN omtale offentligt, fordi risikoen for revolutioner, når befolkningen først forstår bedragets omfang, er for stor. Ahh… så det var det den var til, den dersens offentligheds lov. Yep det ser ud til det. Men tro ikke mig, læg i stedet selv alle brikkerne sammen og se om ikke du kommer frem til noget ala:

DET SAMLEDE PUSLESPIL:

FUCK DANMARK – LÆNGE LEVE DEN FASCISTISKE NEOLIBERALE CENTRALUNION, SLAVE.

Til dig der ikke mener dig bedraget. Fun Fact: Vi gik med i EF d. 2 Oktober 1972, fordi politikerne dengang sagde, at ellers ville vi ikke kunne blive ved med at sælge nok bacon..

Vågn Op.

Kan du lide mine artikler eller mit arbejde her på siden i det hele taget? Så vil jeg bede dig hjælpe mig, ved at trykke syntes godt om sitet ovre i “Følg med på Facebook” modulet, til højre på sitet.
Jeg vil også anbefale at dig at tjekke beskrivelsen af min bog “Virkeligheden Bag Virkeligheden” ud, da denne spændene Sci Fi roman, tilbyder dig yderligere fordybelse i de emner som behandles her på sitet.

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Hvad Helv… Foregår Der Til Grand Prix?

Hvad Helv… Foregår Der Til Grand Prix? Vi har snakket uden om LÆNGE nu. Men …

41 kommentarer

 1. Klamme Monarkister
  Rådne politikere i monopol med lorte Dr=DDR

 2. God pointe, og jeg vil gerne have lov til at pointere, at seriøsiteten ikke bør vurderes ud fra en overskrift, da det saglige indhold til enhver tid overtrumfer og understreger pointen i artiklen.
  Ind i mellem er man også nødt til at vække folks opmærksomhed, og som du jo selv skriver, så er artiklerne med den mere regelrette tone ikke nær så “attraktive” for læserne.

  Jeg beundrer din ligefremme holdning, og det er simpelthen så bekræftende, når individer slår et slag for det smuldrende samfund, vi nu engang befinder os i.

  Vi har det jo godt, selvom der altid er noget man “mangler” eller kan brokke sig over. -Det bliver aldrig helt godt nok.

  Slående at tænke på, at jo mindre vi som mennesker har, jo mere taknemmelige har vi tendens til at være………….

  Jeg hepper på dig på sidelinjen 🙂

 3. Endelig fandt jeg ud af hvem du er, Dan. Har mange gange læst dine kloge kommentarer
  i Information (for det er da DEN Dan jeg skriver til, ikke) og ønsket at finde flere artikler osv
  fra din hånd.
  Synes du er fantastisk god og vil i fremtiden læse/være fan af dine “projekter”.

  Bliv ved – du er en af de bedste.

  • Kære Eva

   Tusind tak for de positive ord. Det gør mig glad at vide at mine perspektiver giver mening for dig. Varme kan vi aldrig få nok af, i en kold tid, og jeg er ingen undtagelse.
   Du kan tro jeg bliver ved med at skrive. Både på næste bog, og her på bloggen.

   Tak for din venlighed.
   P.S. Jo jeg er ham der fra information. 😉

 4. Hej Dan,

  Jeg har fundet din web-site via Information.
  God artikel. Du og mange andre, som prøver at oplyse folk om hvad det er, der foregår, bliver i main-stream kaldt for” konspirations-teoretikere”.
  Men der begynder snart at danne sig et mønster, hvor rigtig mange rundt om i verden beskriver det samme som dig. Det er nærmest en mental krig, der kører. Magthaverne bruger latterliggørelse som våben mod folks kritik. Mit håb er bare, at vi til sidst er tilstrækkeligt mange til at vælte totalitær-staten.

  David Icke er ved at lave en uafhængig TV-station, der hedder, The people´s voice. De vil bringe alle de nyheder som main-stream ikke vil vise. De går i luften i november. Det er lige sådan noget, der er brug for.

  • Hej Katrine

   Tak for dine positive ord og tanker. Ja heldigvis er flere og flere ved vågne op. Vi må blot håbe at opvågningshastigheden overstiger mørklægningshastigheden, for der er ingen tvivl om at de to modsatrettede kræfter er i et stadig mere åbenlyst og afgørende opløb.

   Jeg er godt bekendt med David Icke’s arbejde, og selvom jeg har visse forbehold ifht. hans virke, har han også fat i mange meget rigtige ting. Jeg ser frem til at opleve hvad The Peoples Voice kommer til at byde på.

   Håber at se dig igen her på siden.

   Mange hilsner
   Dan

 5. I øvrigt har Steen Ole Rasmussen også meget fine analyser og betragtninger over tingenes tilstand i mange henseender:
  http://www.arbejdsforskning.dk/artikler.asp?forfatterid=3

 6. Stor tak til Dan for at lægge vigtige brikker til puslespillet om, hvad der reelt foregår.
  Det ser meget sort ud. Pointen er imidlertid, at der er et hastigt voksende antal mennesker verden over, som begynder at komme ud af mainstream-trancen og de mange løgne.
  Den fascistiske tendens er rigtig nok eskalerende, men det er modgiften således også:
  Flere og flere mennesker, der ser igennem tingene, hævder deres suverænitet og står ud af det nedadgående loop.
  I det store billede har der vist aldrig været en så hurtigt voksende kritiske masse. Derfor skal vi ikke forfalde til mismod. Omend det nok tager en rum tid før tingene for alvor vender til det bedre.
  I øvrigt er der anbefalelsesværdigt mere stof om tingenes tilstand her:
  http://modsigelsen.net/

 7. Tak for dit oplysende arbejde Dan, det er et både nødvendigt og tidskrævende arbejde du også gør.
  Pressen har dygtigt deltaget i ikke at få befolkningerne til at se set “store billede” og derved svigtet sin ekstremt vigtige opgave som den 4. statsmagt.

  For en stor del udrulles globaliseringsagendaen igennem de internationale organisationer, herunder FN med Agenda 21, Nato som udenrigspolitisk hammer, EU som den Europæiske stat og mange andre organisationer, både globalt og nationalt, deltager ofte usynligt, i at udrulle globaliseringsagendaen.

  At det officielle politiske system er bevet et skindemokrati, bliver mere og mere tydeligt for de fleste, desværre så sent, at tingene bliver ført ud i livet allerede.

  At bedraget er så stort og udrulles over flere generationer, er mere, end de fleste er klar til at indse, desværre.

  • Hej E.Petersen

   Tak for din opbakning, til mit beskedne bidrag til og forsøg på, at lukke op for en bredere debat i vores samfund. Det varmer mit hjerte at se at også du er opmærksom på de større strømninger i vores verden.

   Det betyder at du er et selvstændigt, og frit tænkende menneske, og jeg tror i mit inderste, at vi får brug for så mange som muligt af den slags E. Petersen.

   Håber at se dig her på bloggen igen.
   De bedste hilsner
   Dan

 8. Ja, der er et problem, men mange ser det ikke helt klart. Skeptikere på begge sider tror det er en konspirationteori, både dem der ser konspirationteorier allevegne og dem der mener at konspirationteori er synonymt med overtro og involvere sølvpapirhatte. Det der er det interessante, er at det ikke er planlagt. Hvis man gør kapitalisme fri i et demokrati vil firmaer kæmpe en evolutions lignende kamp. Dette vil føde mastodonter der ikke bare er stater i staten, men multinationale konglomerater der kun styres af kapitalismens psykopatiske griskhed der vil gøre hvad som helst for at bibeholde sin kontrol, og de er ikke interesseret i demokrati, de svage eller civile rettigheder.

 9. Anett Desiree Avlastenok

  Kære Dan – mit først bekendtskab med dig var via. denne artikel, som faldt på rette tid og sted. Puslespillet blev samlet. Det er ikke længe siden at jeg begyndte, sådan for alvor, at interessere mig for politik. Et par mdr. op ti jul 2012, tror jeg det var. Jeg var simpelthen nødt til at finde ud af hvad der foregik og hvorfor. Så jeg begyndte at studere flittigt i div. medier og følge alle de kloge hoveder og deres link, som en efter en førte mig videre til det næste kloge hoved. Her faldt jeg så over denne artikel og jeg har lige siden brugt den og misbrugt den, for at få flere, derude i vores land, til at vågne op.

  Det er endnu et mesterværk du her har leveret for fødderne, af alle os andre. Jeg bliver sgu glad, når jeg støder ind i en akademiker som ikke kun har et rigtig godt hoved, men i den grad også hjertet på rette sted. Du har givet mig ufatteligt meget, på min politiske rejse…

  Jeg kan se, at nogen synes at du “skal ændre dig” din formuleringsstil. Men nej, man skal aldrig røre ved en éner eller perler – de skal flyde frit, så når længst ud !. Det hænger jo sjovt nok sådan sammen, at når man eksempelvis bringer et emne, sin mening og / eller, som i dette tilfælde, sin egen formuleringsstil på banen, så vil 50 % være enige med én, de resterende uenig og hvorfor så ikke bare være sig selv !. Du vil alligevel ikke kunne nå ud til eller tilfredsstille alle, hele tiden.

  Kort sagt, Dan, – jeg synes at du er intet mindre end helt fantastisk og genial – tak til og for dig !

  • Hej Anett

   Tusind tak for dine positive og entusiastiske ord. Det varmer og glæder mig at min indsats her på bloggen giver mening og inspiration for dig.
   Jeg er dog kun en kilde, og jeg håber at du igennem artiklerne her, får lyst til at grave dig videre ned i den viden der er derude, om vores verden. For den er der, hvis man begynder at gøre de to ting vi ikke er trænet til: At tænke selvstændigt, og at tænke i større mønstre og sammenhænge.

   På længere sigt vil jeg også, hvis du ønsker yderligere indre udvikling, anbefale dig at undersøge ny, letforståelig, forskning fra “Heartmath Institute”, som har forsket i hvordan vi alle kan få både et større velvære og mental klarhed, leve fra vores hjerter, men også få en mere direkte adgang til vores intuition. Denne intuition, er en stor gave, når man optræner evnen i at skelne imellem f.eks. sandhed og manipulation. (Jeg forventer snart at skrive en række artikler om emnet. Ligesom min kommende bog, efterfølgeren til min debutroman “Virkeligheden Bag Virkeligheden – Glasplaneten“, vil komme i dybderne med emnet.

   En introducerende video (På engelsk), som er super spændene, kan ses her.
   Igen, mange tak for din positive respons.

   De bedste hilsner
   Dan

   • Anett Desiree Avlastenok

    Hej igen Dan !

    Nu er det sådan, for mig, – at jeg altid har tænkt selvstændig og i sammenhænge og derved mange gange ligget inde med en viden, før alle andre. Det har gjort, at jeg gennem mit liv, ofte har følt mig forkert og anderledes. Når jeg så kigger tilbage kan jeg se, at det altid har været sådan. Eksempelvis i folkeskolen tog jeg ikke bare lærernes ord for gode varer og havde flere diskussioner med dem, løbende. Jeg stillede mig ofte undrende overfor eller spørgsmålstegn ved, hvis deres sandhed ikke lige lå til mit højreben. Jeg ELSKEDE når vi fik fristile for, – her kunne jeg lade min kreativitet blomstre og udtrykke mig i fuldt flor osv. Omvendt kunne jeg se at hovedparten, af mine klassekammerater mistede modet, når emnet var fristil.

    Det tænkte jeg ikke videre over, dengang, andet end at jeg følte mig anderledes og forkert (dog var jeg meget afholdt og vellidt af alle, selv de fleste lærer). Men på min politiske rejse, begyndte jeg at tænke, at jeg – får at kunne forstå de som ikke kunne forstå eller nærmest direkte gik til angreb på mig og kaldet min viden for konspirations teorier -, så måtte jeg se på hvem jeg selv var og er. Og her gik det så op for mig, at jeg lå inde med nogle andre personlighedstræk, end de fleste. Og som 46 årige (i dag 47) finder jeg ud af, at jeg er det man kalder særligt sensitiv, – Jep, og på HELE paletten. Det betyder i alt sin enkelthed, at jeg optager og indarbejder i dybere lang, end de fleste. Jeg ser flere nuancer, af virkeligheden. Jeg har aldrig været hverken naiv, autoritetstro eller regelrytter agtig, men derimod meget selvstændig, selvtænkende, retfærdig og sandhedssøgende samt enormt beskyttende overfor de som var/er inden under huden på mig eller tilfældige folk som bliver behandlet uretfærdigt.

    Og jeg tror, at det er lige her der ligger nogen fællestræk, for os som forstår og udgør forskellen fra de som ikke gør eller som det tager lidt længere tid, for. Håber du kan følge mig ! Ikke at jeg nødvendigvis ligger inde med den endegyldig HELE sandhed. Men det var den ”konklusion”, de forskelle eller forskellige personlighedstræk, jeg sådan lige umiddelbart har kunne udrede, af mine reflekterende og analytisk tanker herom !?

    Og ja tak, det ønsker jeg ! Jeg har i perioder selv været spirituelt søgende og bl.a. læst bøger såsom ”De syv spirrituelle love for succes”, af Deepak Copra – ”Lad dem ikke manipulere” af Wayne W Deyer (fantastisk mand) – ”Den 9. indsigt” af James Red Field + + +. Dog har jeg aldrig haft nogen guru, idet jeg tager hvad jeg kan bruge og smider resten væk, – du ved, man kan ikke bilde mig hvad som helst ind :-). Den ”verden” har i perioder, af mig liv, med daglige løbeture samt daglig meditation skabt den balance hvor hjerte, tanker, sjæl og handling stemmer overens. Og mere end en gang i mit liv, har jeg fx oplevet, at rive en tilfældig bog ned fra bibliotekshylden, slå op på en tilfældig side og finde svaret, på mit spørgsmål, lige dér. Har man først været dér (det var ren lykke, selv i kaos – jeg har aldrig været lykkeligere i mit liv), – så er man rimelig klar på, når man er kommet væk fra sig selv.

    Så her er jeg så nu, Dan (i dag venner med alle de politiske kloge hoveder, jeg stødte ind i, på min politiske-rejse), parat til at grave videre, her og der og suge til mig af endnu mere dig, kan jeg forstå (tak for links, henvisning !). Ja, der er intet der sker uden en grund, synger Sanne Samuelsen som bekendt og det har vi så hårdt brug for, at tro på i disse tider. Derfor har jeg også en tyrkertro på, at alt det som sker i vores lille land i disse tider, før eller side ender med en revolution, helst før og jeg er på !

    Ha en fortsat rigtig dejlig aften; Anett

 10. Hej Dan 🙂
  Jeg er meget enig i dit indlæg og det er tragisk at så mange ikke endnu har åbnet deres øjne.
  Men i dit indlæg beskriver du både at vi ender med såkaldt kommunisme OG facisme, det er altså to modsætninger – så hvad mener du egentligt? Det her var ikke for at provokere men for at høre din egentlige mening i vredesudbruddet 😉

  Ha en god dag (så god som den nu kan blive)
  Marie

  • Hej Marie
   Tak for din kommentar. 🙂

   Jeg skriver ikke direkte at vi får kommunisme, jeg skriver at vi får et totalitært samfund, på samme måde, som vi kendte det fra de tidl. kommunistiske stater. Dvs at samfundet overvåges, borgerne stikker hinanden, og en centraliseret statsenhed bestemmer alt. Disse undertrykkende elementer går igen både i fascistiske og kommunistiske samfund.
   Så, nej jeg tror bestemt ikke at selve ideologien bliver kommunistisk. Den bliver neoliberal, dvs baseret på en ideologi hvor borgerens eneste formål med sin eksistens, er at indtjene maksimal kapital til en lille elite, tilgengæld for dårligst mulige løn og levevilkår.

   Så det er alene selve egenskaberne ved kommunismen og fascismen, der er de samme, som det samfund, vi er på vej hen imod, ikke selve ideologien.

   Håber det giver lidt mere klarhed? 🙂

   P.S. ønsker ikke at lave vredesudbrud, men blot at beskrive nogle mønstre og tendenser i verden og samfund, som mainstream medierne ikke forholder sig til. Jeg tror på vi er nødt til at blive bevidste om de egentlige problemer i verden, før vi sammen kan begynde at løse dem.

   Håber at se dig på bloggen igen 🙂
   Bedste hilsner
   Dan

 11. Michael Sørensen

  Vi kan ikke redde et Demokrati under dette økonomiske system.
  Vi har netop ikke haft et demokrati i årtier.Det har været en illusion.

  “Demokratiet undergraves oppefra”
  “Jussi Merklin skrev bogen i 1980 efter han stoppede i regeringen i protest”

  Jo større forskel der bliver mellem den kurs magthaverne følger for sig
  selv, og den kurs, som befolkningen ønsker eller de undertrykte tvinges til
  at følge, desto mere KORRUMPEREDE siges magthaverne at være. Mere
  præcist siger man, at der foregår KORRUPTION, når en magthaver uhindret
  benytter sin magt til at fremme en særinteresse på bekostning af folkets
  almeninteresse, dvs. når magtforbrydelser ikke retsforfølges og straffes.
  Den form for politik, der har til formål at skaffe magthaveren eller
  magthaverne mere magt, kaldes en FASCISTISK POLITIK. Modsætningen
  til en fascistisk politik er en DEMOKRATISK POLITIK, der tilstræber, at
  ethvert samfundsmedlem får lige meget politisk magt.

  I den fascistiske begrebsverden findes ordet ansvar også. Men da det totalitære
  samfunds medlemmer ikke selv sætter sig mål, får ansvarsbegrebet her et helt
  andet indhold. I dette samfund sættes alle mål af Føreren, som træffer alle
  beslutninger. Det gør han enten personligt eller ved at overlade det til sine
  nærmeste ”underførere” at træffe beslutningerne i hans ånd, i henhold til hans vilje
  og på hans vegne. For fascisten betyder ansvar derfor: ”Har du nået det mål, som
  Føreren har sat for dig?” eller ”Har du gjort din overordnede tilpas?”

  For at din fører skal kunne overvåge, om du har nået de mål, som han har
  sat for dig, så må du i det totalitære samfund hele tiden rapportere opad.
  I det totalitære samfund er ansvar altså altid noget man har ”opad” —
  aldrig nedad eller overfor sig selv.1
  Derfor kan man kun ”løbe fra sit ansvar” i det totalitære samfund —
  aldrig i det demokratiske

  Tror vi skal glemme alt om tidligere demokratier vi tror virkede.
  Desuden er vores okønomiske gældsystem totalt ude af kontrol og vil ikke tillade sådanne systemer mere.

  “If the American people(people on earth) ever allow private banks to control the issue of their money, first by inflation and then by deflation,
  the banks and corporations that will
  grow up around them, will deprive the people of their property until their children will wake up homeless on the continent their fathers conquered.”

  Denne her totalitære fascistiske stat ikke kommet over en nat.Den er langsomt blivet bygget op trin for trin stort set siden 2.verdenkrig…De har stille og roligt lullet befolkningen i søvn med propaganda og laaangsomt rullet det facicistiske tæppe ud..Blev deres lille trin opdaget skynder de at rulle det tilbage,indtil fokuset er væk igen, og de genoptager hvor de slap.Trin for trin,bid for bid,indtil de kan sætte puslespillet sammen…Det er de igang med nu.

  Dette må gå op for alle nu.

  At folk indser at der i hele verden ikke findes magtfulde folk.Ingen.
  Der findes kun folk der har en magtfuld masse af folk bag sig,enten på grund af kontrol af dem eller fordi de frivviligt støtter disse personer i uvidenhed.Obama er bare USA befolknings magt centraliseret i en person.

  Hvis folk organiserer sig lidt og dropper deres samarbejde med de store banker firmaer og regeringer så er disse firmaer totalt lammet.Ude af stand til at gøre noget,da dte eneste magt de havde til at starte med var vores uvidenhed og arbejdskraft.

  Kort sagt, De rykkede ind med deres banker,satte vores land i en falsk gæld,så overtog de vores land og resourcer til spotpris,…De lavede en illusion om demokrati men under overfladen ligner det mere et diktatur.

  Og befolkningen er nu tvunget til at bruge privatejet bankers penge.Alle penge er gæld. Og de penge vi tjener og bruger til at betale skat af,til at betale den gamle gæld,vokser og vokser da vores nye penge også er gæld.Det er en økonomisk fælde.Der vil altid være mere gæld end penge i omløb.
  Da de første penge overhovedet var en gæld.Og den gæld kan kun betales ved en ny gæld.

  Sådan en simpel regel,med lidt propaganda,vold og tålmodighed kan overtage en nation.
  Af folk som ikke synes at de har noget ansvar overfor andre elelr sig selv.
  Men kun stræber efter at være så stor en nikkedukke og få så velstand som overhovedet som belønning for deres lydighed.

  For at illustrere den fascistiske magthavers syn på sine undersåtter, som
  han betragter som dresserede dyr, vil jeg gerne citere en kendt dansk
  håndbog i hundedressur:

  ”Man træner en betinget reaktion ind i sin hund, når man lærer den at
  udføre en bestemt handling på kommando. … Efterhånden bliver det
  hunden en glæde selve det at være sin fører tilpas — gøre hvad han
  forlanger …. Det kræves af hunden, at den skal gå ved førerens
  venstre side uanset bevægelsesretning, og at den sætter sig, så snart der
  gøres holdt … Tillades det en hund at snuse til, hvad den finder for godt,
  når den føres i line, kan man ikke samtidig forlange, at den følger sin fører
  korrekt; lugteindtrykkene vil i så fald kontinuerligt få hunden til at ’bryde
  ud’. … Hunden skal gå og i det hele taget optræde, som da den havde
  line på, blot skal den nu gøre det uden at være i snor. … Stiller hunden sig i
  begyndelsen uforstående over for, hvad man ønsker af den, lokker man den
  … At dressere en hund til på ordre at gå på plads og at få den til at blive
  liggende, til den igen får lov at forlade pladsen, indebærer, at der lægges en
  betydelig tvang på hunden … Visse skarpe og temperamentsfulde hunde kan
  under dressurarbejdet vise aggressivitet mod føreren. Sådanne tendenser må
  under ingen omstændigheder tolereres, men må tværtimod omgående
  resultere i straf — konsekvenserne kan ellers blive helt uoverskuelige.
  … der er vel næppe nogen anden del af hundesporten, der skænker såvel
  hund som ejer større glæde og tilfredsstillelse end netop
  lydighedsdressuren og de resultater, der derigennem kan opnås.”

 12. Jeg er enig i, at den kunne have været modereret. Men jeg har linket til den alligevel for jeg mener, at den giver en så god forklaring på, hvorfor vi skal ud af EU NU. Jeg har først fået øjnene op for nylig overfor, at det er EU, der stort set styrer vores land. Og også overfor, hvorfor det er sådan.

  Derfor er jeg blevet stor modstander af EU. Og selvom, der forekommer ord jeg ikke ville skrive, kan og skal det ikke være til hinder for, at de udemærkede oplysninger bliver delt.

  Nogengange skal der også skrappe midler til, at folk vågner op. Og rigtig mange er ikke engang begyndt at vågne endnu. Muligt nogen bliver forargede over sprogbruget men når først ordene er læst i hele artiklen sidder de der og arbejder.

  Tak Dan for en god artikkel.

  Med venlig hilsen
  Maja Thorup

 13. Hej Dan og jer andre. Jeg er meget enig i den opremsning af tiltag som har “voldtaget” vores bevidsthed.
  Dette gælder ikke kun i DK men i hele den vestlige verden.
  DEL OG HERSK er metoden, der bruges overfor befolkningerne.
  Bevidst lovgivning som deler vandende i lokalbefolkningen, så som at tillade “arbejdskraftens fri bevægelighed”, samtidigt med at man lovgiver imod at måtte reklamere for fx. KØB DANSK”.
  Dette kan lyde som noget lige gyldigt, men netop mediernes forherligelse af “globalismen”, bestemte fraktioner indenfor det politiske livs konstante opfordringer til at “lade kulturen fra andre lande” komme til os, og samtidig benægte når kulturberigere begår kriminalitet og neddysse de effekter det har på vores befolkning, tja så bliver vi og vores børn opdraget/skolet til at acceptere en højere magt, så som EU, FN etc.
  Danmark KAN selv. Vi KAN OG SKAL have decentraliseret Statsapparatet og magten. Vi er nødt til at få magten tilbage til borgerne og til de lokale folk vi vælger. Desværre ser jeg INGEN i det danske politiske univers som går ind for dette.
  Og til slut vil jeg bare sige, at det højre-venstre paradigme, er 2 sider af samme sag. Fogh, Thorning, Løkke – de arbejder for de samme elitære mennesker…. De har fået deres ordrer og løfter fra bl.a. STIFTERNE af Bilderberg, Club of Rome etc.
  JOAN VEON holdte et foredrag i 2007-08 hvor hun beskrev hvad der ville ske med verdensøkonomien… Hvor fik hun dog ret – dette betyder desværre at vi slet slet ikke er ovre “krisen” endnu, men at Centralbankerne bare har løsnet grebet lidt, for at få fat i vores skattekroner….. Den VIRKELIGE krise kommer inden længe (2-3 år) og her vil “DE” komme med en løsning også….
  Foredraget hedder: When Centralbanks Rule the World -> link findes på http://købsølv.dk

  Problem -> Reaction -> Solution !

  Løsningen EFTER vi har haft valutauro, rentestigninger til måske 20-30%, samt det ene landekollaps efter det andet er: EN NY VERDENSVALUTA.
  I det perfekte univers lyder det som en god ide. Men HVEM udsteder denne valuta??
  Tja vedkommende styrer vores verden og hvordan vi skal leve….

  Kærligst Stephan

 14. Lad være med at høre efter dem der siger” du er for meget” det er du ikke, det er af den simple grund at folk vænner sig til tingene der sker omkring dem og acceptere lidt efter lidt, ” mon ikke det går” osv næ du snarer for lidt fordi det faktisk værre en du ved !!

 15. Kære Dinna, Inge og Esben

  Jeg er grundlæggende helt enig i jeres observation. Overskriften er for meget. PÅ samme måde som jeg i anden artikel, har skrevet nogle andre ord jeg heller ikke er super stolt af. “Din røvpulede sjæl” står der et sted. Og flere andre steder bander og svovler jeg mere, end jeg egentlig har haft lyst til. Alligevel er netop denne artikel, den mest læste på bloggen her, overhovedet, indtil nu.

  Problemet er fundamentalt, og bunder i en logik, som var en væsentlig del af mit speciale i sin tid. Den kaldes for “Media Logic”, eller “Mediernes Logik”. Og handler om hvordan at medierne konsekvent formaterer virkeligheden, igennem en frygt-underholdnings pommes frites maskine, og hvordan at vi som befolkning nærmest NÆGTER at forholde os til information, hvis ikke den lever op til ET helt fundamentalt krav: Ligegyldigt hvad du gør via et medie, SKAL du UNDERHOLDE.

  Hvis ikke står publikum af, og du får simpelthen ingen læsere / seere mv. Jeg har skrevet en hel del artikler med moderat og mere akademisk sprogbrug, men sagen er at de har fra næsten ingen, til nul læsere.

  Omvendt, jo mere jeg “råber” i overskrifterne, og gøgler med teksterne, for at få mit, i øvrigt ofte ganske alvorlige budskab igennem, jo mere, læses, likes og deles der.

  Så jeg har haft valget imellem at blive ignoreret, fordi der ikke er nok drama og gøgl i ordvalget, eller at nå ud til netop det “helt almindelige danske publikum”, som måske har aller mest brug for budskaberne, ved at dosere mere gavmildt med de stærke ord.

  Det er absurd at det er nødvendigt, og siger i virkeligheden nok mere om vores samfund og kultur, end om overskrifterne i sig selv.

  Tak for jeres kommentarer, og som sagt, vi er helt enige.

  Håber at se jer her igen, mange hilsner.
  Dan

 16. Interessante tanker om direkte demokrati. Men på kanten af anarkiet spørger jeg: Hvis man indfører dette, hvordan så undgå selvsamme fascisme som blomstrerede i 30erne. Det var jo igen folket som forførtes og stemte..
  Jeg mener det der skal til er en demokratisk værdidebat og reaktion. Derfor er vi nødt til at have åbne fora. Tak for bidraget.
  Troels Hansen

 17. Søren Andersen

  Nu er artiklens konklusion jo at det er ved at gå ad h. til – kort sagt. Så vi må være på vej væk fra noget bedre – hvornår var det så? I gamle dage? 1990’erne.? En mulighed ? 1970´’ern, 1980erne. Nok ikke – der var der også krise og kold krig – og andre krige. 1960erne. En mulighed? – Ved det ikke – hvornår var alting godt?

 18. Vi er nogen, der har været vågne i nogle år efterhånden. Så I er ikke de eneste. Dan J., du har godt fat i det meste.

  Hvorfor ikke også skrive lidt om økonomi? For elitens økonomiske jernbegreb spiller en stor rolle i dette cirkus.

  Vi sætter os ind i Ron Pauls politiske ideer og frihed, og i Austrian economics – det giver nogle gode perspektiver på hvad der foregår. Følg også med på Dailybell på nettet – de er meget indsigtsfulde…

 19. Jeg har gået og syslet med nogle tanker om en samfundsmodel, som jeg synes rummer mange gode aspekter.

  Befolkningen inddeles i 3 grupper efter alder.

  Ældregruppen:
  Folk på ca. 60 år og ældre. Da det overordnede mål med livet er en tryg alderdom, arbejder hele samfundet for at sikre dette for alle. Ældregruppen nyder livet med kultur, samvær, frivilligt arbejde og er desuden ”de vise”, som i samarbejde med ungegruppen udstikker retningslinjer for samfundet for at sikre, at der arbejdes målrettet.

  Mellemgruppen:
  Arbejder med at holde samfundet i gang efter de retningslinjer der er vedtaget af Ældre-/Ungegruppen.

  Ungegruppen:
  Børn og unge til ca. 20 år. De leger og uddanner sig. Sammen med Ældregruppen
  udstikker de retningslinjerne for samfundet, for at sikre at der arbejdes målrettet.

  Magten er således i hænderne på børn/unge og ældre.

  Det overordnede mål skal tages alvorligt: At arbejde for en god og tryg afslutning på livet for alle. Kan nogen være uenig i dette?

  Tredelingen bevirker, at magthaverne kan føre en politik som sikrer, at mellemgruppen ikke forfalder til grådighed. Det er der jo heller ingen grund til, da der venter en tryg alderdom. Sammensætningen af unge og ældre i det besluttende råd sikrer at såvel visdom som vildskab er repræsenteret. Alle uenigheder løses ved dialog.

  Forestil jer engang, hvis alderdommen var noget som mennesker så frem til. I dag er det noget masserne med hysteriske tiltag kæmper for at undgå/udskyde.
  Jeg forestiller mig basisindkomst indført http://basicincome2013.eu/ubi/da/
  En særlig gruppe i “regeringen”/De vises råd består af systemkritikere.
  I andre kulturer og i “gamle dage” var det naturligt at de ældstes stemme havde størst vægt. Jeg tror at ældre (hvis de bliver værdsat) vil lægge sig i selen for at aflevere et bedre samfund videre til næste generation, og at grådigheden ikke vil være nær så fremherskende som den typisk er for “mellemgruppen”. Mellemgruppens griskhed vil også begrænses af visheden om en tryg alderdom. Man kunne eventuelt også afskaffe arveretten. Ideerne er mange. Mon nogen har interesse i sammen at tænke videre i de baner. Jeg forestiller mig ikke mellemgruppen sat helt udenfor indflydelse, men det er De Vises Råd der træffer de overordnede beslutninger. Jeg mener også at modellen har en klar fordel i, ikke at bekende sig til en bestemt politisk retning – kun sund fornuft og respekt for det enkelte menneske.
  Der er rent faktisk en ret stor del af vælgerne som tilhører den ældre del af befolkningen!

  Iøvrigt kører mit tv på 3. time som baggrundsstøj, hvor man igen og igen beretter om 2 døde ved en bombesprængning ved Boston marathon. Hvor mange var det nu lige der mistede livet i Mogadisho for et par dage siden, for nu ikke at nævne Irakkrigen? Venlig hilsen carstensloth@hotmail.com

 20. HELT ærligt . . . Alle mine andre kommentarer bliver “godkendt” men ikke den med links?

  Her er mit indlæg (jeg fame ikke skriver for sjovt) UDEN http – lad os se om det så virker:

  Jeg har mit danske opråb her: pacsteam.org/viewforum.php?f=86&sid=2a8ffc08fa2b1e6ee2029572408ec531

  Og direkte relateret til dette emne kan jeg anbefale disse emner:

  Holdning: DET DANSKE KONGEHUS :

  pacsteam.org/viewtopic.php?f=86&t=18724

  den danske grundlov OG film fra folketingets hjemmeside… :

  pacsteam.org/viewtopic.php?f=86&t=18853

  Og sidst men ikke mindst: Mit interview på radio frihed:

  AGENDA 21: Globalt diktatur på Dansk – Dokumentar
  youtube.com/watch?v=Jn_pZHTMlC8

  Se dem, DEL og informer andre- tak !!!

  • Dan Johannesson

   Alle indlæg med mere end tre links frasorteres automatisk for at undgå spam. Vh. Dan Johannesson

 21. HALLO? “Your comment is awaiting moderation. ” – Hvorfor er de andre så “godkendt” for offentligheden? come on . . .

 22. Hvis du føler du vil ændre på kursen i danmark findes der kun ét reelt alternativ: DIREKTE DEMOKRATI. Der er et parti under opbygning som vil forsøge a bypasse dette lortesystem, det hedder Folkets Valg. Ideen er sinpel, partiets magt kommer fra borgerne som via nettet stemmer på lovforslag og hvis vi kan vlive enige også fremsætter nye forslag til folketinget. Partiets folketingsmedlemmer kan kun overbringe det som medlemmerne har valgt at stemme, og kan ikke forhandle med nogen andre partier. Målet er at gøre politikene overflødige, så at vi IGEN kan tage beslutningerne SELV om vores eget demokrati, istedet for det her ufatteligt ringe og mølædte teaterstykke vi kalder Christiansborg.

  Valget er dit, facisme eller demokrati 2.0?
  Tjek folkets-valg.dk, og hjælp til med a samle underskrifter! De har brug for din støtte!

 23. Hvad er det egentlig der sker i vores lille land i disse år? Har du nogensinde prøvet at lægge de mange små brikker sammen, til det store spil, det hele billede?

  Ja, jeg bestiller næsten ikke andet.

  http://www.borgerdebat.dk

  http://www.justitsmordsoffer.dk

 24. Den er go nok, giv ham en sms så er vi i gang.

  • Hey, guys ellers please tjek dether nye parti. De har brug for hjælp til at samle nok underskrifter. I min mening det eneste der kan redde demokratiet.

   Folkets-valg.dk

 25. Dan – du har fa’me mange gode pointer.

  Jeg arbejder meget på FB med at få folk til at åbne øjnene, og din artikel ku’ være guld værd.

  Men “FUCK DANMARK – LÆNGE LEVE DEN FASCISTISKE NEOLIBERALE CENTRALUNION, SLAVE” som overskrift …

  Ganske få mennesker er enige, de vil klikke ‘like’
  Tvivlerne vil tænke “nu er proppen sgu røget for Esben”
  Modstanderne vil fremover bare kunne henvise til at jeg er småskør.

  Det er ærgerligt

  • Hold nu op med den TV tankegang, det er den der politiske korrekte BS attitude der har fået os alle i denne situation til at starte med . . .

   • Du er nødt til at få folk i tale. Hvis du savler og fråder og er vild i øjnene mens du fortæller ting der skurrer helt vildt mod grundfæstede illusioner … så held og lykke med projektet.

  • Jeg må erklære mig meget enig med Esben her. Har læst alt ovenstående og kan erklære mig helt enig i stort set det hele, Dan.
   Jeg ville egentlig forfærdelig gerne linke til siden via min fb-profil og være med til at vække andre – for ve’ gud, de trænger til det.
   Men jeg holder mig tilbage af samme grund som Esben: Overskriften.
   Jeg ved at den vil afholde stort set alle på min venneliste fra at gide læse ‘artiklen’ – og det er sgu’ en skam!

  • You gotta point Esben. Fed artikel, men overskriften skræmmer/frastøder. Jeg læste den udelukkende fordi, ham der delte den i min FB verden, plejer at dele gode saglige links. Man tror desværre at det bare er endnu en stakkels fyr med paranoia, der ser konspirationer alle vegne;-)

 26. Dan Johannesson, du skal have ros; det er prisværdig, at du gider at skrive så jævne folk nemt kan forstå hvad sker med Danmark.

 27. kevin hasselstrøm larsen

  du har ret Dan. Sammen med Hamlet, der er noget råddent i staten Danmark..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *