2400 danskere mister sit livsgrundlag – pr uge. Stå sammen!

Regeringens halvering af dagpengeperioden pr. 1. januar 2013, og fordobling af genoptjeningsperioden, gør at det i Danmark kommer til at tage tre gange så lang tid at tjene op til dagpenge, som det gør i Finland, og næsten fire gange så lang tid som i Sverige. Det står at læse i dagens udgave af dagbladet information. En anden artikel viser at regeringens historie, om at det er for dyrt at bevare den 4 årige dækningsperiode, simpelthen er løgn, og at besparelserne i virkeligheden er minimale. (max ca. 900 kr. pr. måned per person)

For de 2400 mennesker, som hver uge forventes at gå fra a-kasse til kontanthjælp er konsekvenserne dog altødelæggende. For man må ikke eje et hus, have den mindste smule penge, eller andet under kontanthjælpssystemet. Og har man en samlever skal denne betale for dig i stedet for kontanthjælp..det kaldes “forsørgerpligt”.. Effekten bliver at tusindvis – igen pr. uge – kommer til at gå fra hus og hjem, opleve skilsmisser osv osv.

Et spørgsmål presser sig på, ikke?: Hvorfor?? Hvis besparrelsen er minimal, og konsekvenserne massive?

Det svar kommer arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Århus universitet på, i den første af de nævnte artikler: For at skabe lønpres. Det er så smart. Fordi at hvis folk er bange for at gå fra hus og hjem, er de nødt til at tage jobs de er kvallificeret til, men til en meget lavere løn, end de er berettiget til.  Så simpelt er det.

Staten har således officielt gjort sig selv til folkets modstander på arbejdsmarkedet. Det er for en gangs skyld IKKE Dansk Industri, Arbejdsgiverforeningen eller andet. Det er din STAT. Som direkte går ind og smadrer hvad vores forældre og bedsteforældre igennem mere end hundrede års kamp har opbygget.

Det går simpelthen ikke venner..

Så derfor følgende spørgsmål og efterfølgende handlingsplan. Først spørgsmålet: Hvor FANDEN er fagforeningerne henne?? (undskyld mig) og HVOR er de landsdækkende generelstrejker? Og så handlingsplanen: Lad os ringe til vores fagforeninger og FORLANGE handling.

Det mest besynderlige ved disse ugers lange debatter, er nemlig, at ingen taler om, eller øjensynligt, tænker på, at ringe til deres fagforening og bruge dem til det de er her for. At varetage VORES interesser.

Jeg ved godt at det traditionelt har været hos industrien / arbejdsgiverne at ‘kampen’ om rimelige rettigheder har udspillet dig. Men i en situation som denne, hvor staten DIREKTE gør sig til fjende af tusindvis og atter tusindvis af mennesker, 2400 om ugen for at være mere præcis, som skal gennem tvangsauktioner, skilsmisser mv. for at sikre at EU’s neoliberale ny fascisme kan gennemføres, ja så må fagbevægelserne, simpelthen regruppere sit beredskab, og se at få bragt det i aktiv anvendelse, over for den instans som vil smadre deres medlemmers tilværelse.

I stedet for at rulle om på siden og være en god underdanig hund, syntes jeg at alle os der sidder her, på vores pinde og skriver opdateringer, om rødvin, sovs, vidunderlige kærester, og hundeluftning, burde se at få fingeren ud af pølsehornet, og vidt og bredt få hele vores netværk mobilliseret, til at ringe og maile til deres respektive fagforeninger.

Hvilket fagområde du hører under, er i den forbindelse ligegyldigt, da vi alle står for skud før eller siden. Enten direkte i form af selv at måtte hele møllen fra a-kasse til kontanthjælp igennem. Eller indirekte ved at komme til at opleve at du fremover har fået klippet både nosser / læber og muligheder godt og grundigt af, til hver eneste lønforhandling i mange mange år fremover. Måske i resten af dit liv. ALLE bliver ramt, også dig, der for gud ved hvilken gang tænker, pyyh ha, jeg behøver ikke gøre noget, det er lige meget, og begynder at taste “var på gåtur med bimse, han var så artig og turen var helt fantastisk.” NEJ – lad være med det.

DU BLIVER OGSÅ RAMT!! ALLE bliver ramt, og ja det betyder også dig. Så skriv evt. i stedet, “bimse og jeg nulrede ned til fagforeningen i daw og meldte os ind. Ved samme lejlighed sagde jeg til min sagsbehandler at jeg forventede massiv handling ifht. dagpengeloven, og gav bimse en en lille kiks, fordi han havde siddet så fint og knurret af damen imens.” SÅDAN mf… sådan…

Du behøver ikke engang på gaden, det er nok at åbne munden. Ringe til fagforeningen, få venner og bekendte til det samme, opfordre til generalforsamling mv.

Mest sandsynligt vil Mette F. dog komme med endnu en lunken udsættelse eller et overgangs ’fix’ mere. Hun er netop i disse dage ved forhandlingsbordet med de forskellige parter, så det er meget sandsynligt at hun af populistiske årsager, vil komme med en lille posen lunken vat, som behandling til den brækkede ryg..

Jeg syntes vi skal ignorere dette sandsynlige og midlertidige fix, og i stedet se at vågne op. Meld dig ind i en fagforening, ikke en gul, men en fuldblods, real mean fucker- og BRUG den så.

Jeg er netop startet i en ny stilling, og har først en løn til d. første, men så er det også ind i en fagforening igen. Bare til dem som har det gyldne citat fra Terkel i Knibe i tankerne: Hva med dig selv?

KOM NU venner, løsningen ligger lige for, og vores hensygnende fagforeninger har brug for at mærke vores engagement igen. Viser vi det, vil de huske hvorfor de i sin tid blev skabt, og kaste sig ind i kampen igen.

Sammen er vi 5.5 millioner danskere, som hver dag driver tandhjulene rundt, imod blot 179 mennesker uden realitetssans, jordforbindelse eller folkelig opbakning. (Og ja det tal svarer til antallet af medlemmer i folketinget.)

Lad underdanigheden, oversocialiseringen og pænheden gå på midlertidig pension. Vi har brug for danskere der kan kende direkte fjendtlighed imod folket, når de ser den, og som vil rejse sig imod den, igennem de lovlige foreninger, som er skabt med nøjagtig det formål i sigte.

Lad os gøre det!

STØT MIT ARBEJDE: Du kan støtte mit arbejde med en lille månedlig donation / støtte via Patreon. Du kan når som helst gå ind og annullere din støtte igen. Danjohannesson.dk får NUL mediestøtte og er 100% afhængig af private støtter. Din hjælp er således afgørende for sidens og FB kanalens arbejde. KLIK på knappen herunder for at støtte danjohannesson.dk:
Become a patron at Patreon!

Om Dan Johannesson

Check også

Hvad Helv… Foregår Der Til Grand Prix?

Hvad Helv… Foregår Der Til Grand Prix? Vi har snakket uden om LÆNGE nu. Men …

En kommentar

 1. Jette M. Abildgaard

  Kaere Dan,

  Jeg tjekkede lige din blog og, fandt dette indlaeg…tak!!

  Jeg vil her dele et indlaeg med dig, som jeg ogsaa lige har smidt ind paa Information..

  Aarsagen er, jeg sidder her i Dublin og graeder af skam over mit faedrelands regering…dens menneskelige raseren og oedelaeggelser og, foeler mig saa magtesloes fordi jeg netop selv er et af de mennesker, som er blevet kasseret fra vort land….fordi dens regering mente at skulle have mine Irske penge….lang og gammel historie, som desvaerre langt fra er faerdig….men her faar du lige indlaegget, som vist passer godt – ogsaa til dette, dit indlaeg her….

  Kaere soede med-Danskere,

  Lad mig fortaelle Jer hvad Irerne siger, naar jeg naevner hvad er foregaar i Danmark:

  Citat ”The Danes will take this for only so long and, then also they will be in the streets, – it’s only a question of time because this can’t go on – not in Denmark! We’ve always admired you…what is happening in your Country??…..” citat slut…

  Kom nu soede Danskere….protester!! Ikke i morgen, ikke om en uge, en maaned, et aar…nej NU!!!! Vis hvem vi er..at det er folket der bestemmer…ikke en lille flok fascister!!!!

  Goer det for Jer selv…goer det for naboen, goer det for den gamle mand paa plejehjemmet/hospitalet, den arbejdsloese (husk, – det kunne have vaeret dig), boernene, alle os der bor udenfor landet og, ikke laengere er velkomne i vort eget land…..alle de andre Europaere….vis dem hvem vi er!!! Det staerke dejlige Danske folk!!!

  NU Danmark!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *